BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'nda atamalar gerçekleşti----

Merkez Bankası'nda atamalar gerçekleşti

Merkez Bankası'nda atamalar gerçekleşti
24 Nisan 2017 - 15:59 www.finansgundem.com

Merkez Bankası PPK Üyeliği'nden istifa eden Ahmet Faruk Aysan'ın yerine Ömer Duman, Fatih Güldamlasıoğlu ve Vehbi Çıtak seçildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi üyeliklerine Mehmet Vehbi Çıtak, Ömer Duman ve Fatih Güldamlasıoğlu seçildi.

Merkez Bankasının 85. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu, Bankanın İdare Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Genel Kurulda, 30 Nisan'da boşalacak 2 Banka Meclisi üyeliği için seçim yapıldı. Oylama sonucunda Banka Meclisi üyeliklerine Mehmet Vehbi Çıtak ve Ömer Duman'ın getirilmesine karar verildi.

Genel Kurulda Ahmet Faruk Aysan'ın kendi talebiyle ayrılmasıyla boşalan Banka Meclisi üyeliği için de seçime gidildi. Buna göre, 30 Nisan 2019'a kadar Aysan'ın görev süresini tamamlamak üzere belirlenen isim Fatih Güldamlasıoğlu oldu. Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Mehmet Babacan, Zekeriya Kaya ve Mehmet Kaya seçildi.

Banka Meclisi üyeleri 3 yıl, Denetleme Kurulu üyeleri ise 2 yıl görev yapacak.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, "Para Politikası Kurulunda (PPK) Banka Meclisinden bir üyemiz bulunmakta. Bugün gerçekleşen değişikliklerle önümüzdeki günlerde Banka Meclisi toplanacak ve aralarından uygun gördükleri bir ismi PPK'da görev yapmak üzere tespit edecekler, biz de bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün itibarıyla bu isim henüz belli değildir." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)