BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı----

Merkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı

Merkez Bankası’nda 5 genel müdürlüğe atama yapıldı
09 Ağustos 2019 - 14:06 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) başekonomist ve bazı departman genel müdürleri görevinden alınmasının ardından yerlerine gelen isimler de belli oldu.

Dünya'nın edindiği bilgiye göre atamalar yine ‘içeriden’ yapıldı. Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Pınar Özlü’nün yerine aynı departmanda Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Fiyat Gelişmeleri ve Kamu Maliyesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çağrı Sarıkaya getirildi. 

Sarıkaya, Aralık 2001’de Merkez Bankası’na araştırmacı olarak göreve başlamıştı. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter’in görevini ise 1980’lerden bu yana bankada görev yapan Dr. Ali Çufadar getirildi. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü olan Çufadar, Operasyon Genel Müdürü olarak kurumda hizmet veriyordu. Ali Çufadar’ın yeni görevlendirmesi nedeniyle boşalan Operasyon Genel Müdürlüğü görevine ise Ankara Şubesi Müdürü Dr. Yusuf Bora Enhoş getirildi. Enhoş, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı iken Ankara Şubesi Müdürlüğüne atanmıştı.

Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar’ın yerine gelen isim ise Doruk Küçüksaraç oldu. Küçüksaraç’ta aynı genel müdürlükte Piyasalar Analiz Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Zahit Ateş getirilirken Ateş’te Bilişim Teknolojileri Denetçisi iken Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Uygulama Geliştirme ve Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM09 Ağustos 2019 15:20

    Liyakat öncelikle kendi kurum içinde emek vermiş birikim ve vizyon sahibi kariyer bekleyen ve hakkeden insanların değerlendirildiği bir sistemdir.Kurum dışı özellikle de siyasi düşünce ve yandaşlıkla atanan kişiler kurumlara  ve ülkeye zarar verirler.Merkez bankasında kurum için atamaların kurum ve ülke yararına olduğunu düşünüyorum.Darısı kamu bankaları ve tüm kamu kurumlarının başına.Kamu da son yıllarda cemaat ve kurum dışı kriterlere uygun olmayan kişilerin atanması yoluyla kurumların içinden liyakat sahibi o kadar insan dışlandı ve küstürüldü ki..Bu durumda kıral çıplak diyebilecek vizyon ve dirayete sahip olmayan emir kulları doldu kurumlara.Sadece siyasi otorite değil,bu kurumlarla çalışan başta sanayici ve iş adamları ve hizmet alan her bir vatandaşımızın da bu insanları korumaları kollamaları sahip çıkmaları siyasi otoriteye bunu göstermeleri çok çok önemlidir.Bunu gelecek nesiller ve ülkemiz için yapmalıyız.