BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'na yabancılardan güven desteği----

Merkez Bankası'na yabancılardan güven desteği

Merkez Bankası'na yabancılardan güven desteği
28 Aralık 2020 - 13:06 www.finansgundem.com

Commerzbank raporunda, "TCMB'nin faiz artırımı cesaret verici" denilirken, Capital Economics ise raporunda, "TCMB'nin faiz artırımı yatırımcılara güven aşıladı" diye yazdı.

Commerzbank tarafından hazırlanan raporda, TCMB'nin geçen hafta aldığı faiz artırımı kararının cesaret verici olduğu belirtildi.

Kuruluş tarafından kaleme alınan raporda, TCMB'nin faiz artırımı kararının cesaret verici olduğu ve kamuoyuna bankanın istikrarlı para politikası kararlılığı konusunda mesaj ilettiği ifade edildi.

Bankanın kur ve emtia araştırmaları birimi başkanı Ulrich Leuchtmann, "Bununla birlikte bankanın son yıllardaki adımları ile güven erozyonuna uğramış olması dikkate alındığında bazı şüpheci yaklaşımları da haklı görmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Analist, "Güvenin yeniden kazanılması için 1 yeni başkan ile 2 Faiz artırımından daha fazlası gerekebilir" yorumu yaptı.

GÜVEN AŞILADI

Capital Economics tarafından hazırlanan raporda, TCMB'nin geçen hafta gösterge faiz oranını %17'ye çıkarma karanının yatırımcılara güven aşıladığı belirtildi.

Kuruluşun gelişen piyasalar kıdemli ekonomisti Jason Tuvey, TCMB tarafından alınan kararın bankanın kredibilitesini yeniden inşa etme ve önceki dönemde alınan kararların yarattığı hasarı ortadan kaldırma niyetini gösterdiğini vurguladı.

Ekonomist, Türkiye'de alınan tedbirlerin büyüme görünümünde tersine hareket yaratabileceği ortamda TCMB'nin faiz artırımı kararının enflasyon ile mücadele konusundaki kararlılığı gösterdiğini ifade etti.
Tuvey, alınan kararı ile TL'nin önümüzdeki aylarda güçlenebileceğini vurguladı.

Swap hariç net rezerv: -49.5

TCMB'den swap hamlesi!

TCMB'den bekle-gör politikası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)