BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'na sert eleştiri!----

Merkez Bankası'na sert eleştiri!

Merkez Bankası'na sert eleştiri!
24 Şubat 2015 - 15:59 www.finansgundem.com

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası aldığı faiz kararını sert bir dille eleştirdi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Para Politikası Kurulu'nun politika faizini (bir hafta vadeli repo ihale faizi) yüzde 7.75'ten yüzde 7.50'ye indirmesiyle ilgili olarak, "Türkiye'nin faiz tartışmalarını geride bırakmasına, tansiyonun düşmesine Merkez Bankası ne yazık ki izin vermiyor. MB 25 baz puanlık indirimle piyasaları cesaretlendirecek adımı atamamıştır. Üretici için elzem olan şey, düşük faizli finansman bulmaktır. Merkez'in bu küçük adımını, bu yönde atılmış bir çaba olarak görmüyoruz" dedi.

Merkez Bankası'nın keskin faiz artırımlarının ardından 2014 yılı Ekim ayından bu yana politika faizini toplamda sadece 75 baz puan indirdiğini belirten Çağlar, şunları söyledi:

"Bunun adı kepçeyle alıp, kaşığın ucuyla vermektir. 25 baz puanlık son indirim üretim çarklarının hızlı dönmesine yetmez. Türkiye'de paranın teorisi ve ticaretin pratiği arasında bir uçurum meydana geldi. Merkez Bankası ayrı gemide, üreten kesim yani bizler ayrı gemide değiliz. İstanbul iş dünyasının temsilcisi olarak Merkez Bankamızdan elini taşın altına koyan insanlarla, yani reel sektörle bir an önce bir araya gelmesini, onların taleplerini ve ihtiyaçlarını anlamasını tavsiye ediyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)