BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası tartışmaları bitmeli!----

Merkez Bankası tartışmaları bitmeli!

Merkez Bankası tartışmaları bitmeli!
16 Aralık 2015 - 10:24 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında AB ile 17'nci faslın açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek BloombergHT kanalında katıldığı programda Türkiye'nin ekonomi politikası ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"17'inci Fasıl enflasyon ve faizin düşüşü için çok önemli"

AB ile Türkiye arasında 17'inci Faslın açılmasının üyeliğin ötesini ifade ettiğini belirten Şimşek, "17'inci Fasıl, AB üyeliğinin ötesini ifade ediyor. 17'inci Fasıl, enflasyonun ve faizin kalıcı düşüşü için çok önemli. Brüksel'de ilk defa Türkiye'ye yönelik bu kadar pozitif bir söylem gördüm" dedi.

"Fed'den faiz artışı bekliyorum"

"Yol haritasının uygulanmasıyla birlikte hava olumluya dönecek" diyen Şimşek, "Fed'den yüksek olasılıkla faiz artışı bekliyorum, yapılsa da iyi olur. Merkez bankası ile ekibiz ABD'de de aynı ekip ruhu var. ABD'nin küresel gelişmelerden bağımsız hareket etmesi mümkün değil" açıklamasını yaptı.

video##2269##player

'Sıkılaştırmayla TCMB para politikasında basitleştirmeye gidecek'

Senkronize global bir Faiz artışı öngörmediğini vurgulayan Şimşek "Küresel sıkılaştırmanın başlamasıyla birlikte TCMB'nin önceden açıkladığı para politikasında basitleştirmeye doğru gidiş olacak. Fed'in bizi en çok etkileyeceği kanal cari açık, finansman ihtiyacı ama ihtiyaç azalıyor. Kamu maliyesi çok güçlü Fed kararı sonrası tepki verme alanımız var" şeklinde konuştu. 

Şimşek, "Önemli olan ABD'de faiz artışının dozu ve iletişiminin doğru yapılması.Merkez bankasının para politikasında sadeleşmeye gidecek olması önemli.Fed kendi başına devam etse de senkronize faiz artışı öngörmüyorum" dedi.

Mehmet Şimşek, "Emtia fiyatlarının çöküşü ile gelişen ülkelere yönelik risk iştahı düşüyor. Emtia fiyatlarının düşmesinin kalıcı etkisi var, cari açığımızı azaltacak" dedi.

Şimşek, "Reform yapmak zordur, bunun için reform izleme komitesi kurduk.Siyasi etik, imar rantı, kamu ihale kanunu gibi konularda çok netiz" dedi.

"Yarı zamanlı çalışmanın önünü açmalıyız"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yarı zamanlı çalışmanın önünü açmalıyız. Reformlar için muhalefetle birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Şimşek, "Son 12-13 yılda temel hak ve özgürlüklerde Türkiye inanılmaz yol kat etti. Operasyonlar devam edecek şiddetin kaynağı terör örgütüdür. Hukuk devleti içinde terörle mücedele edeceğiz" dedi.

Şimşek, "Rusya ile krizi tırmandırmak istemiyoruz, komşuların birbirine ihtiyacı var. Rusya'dan etkilenen kesim ile ilgili tedbirleri alacağız. Türkiye'nin Hindistan'ı, Çin'i tüm farklılıklarına rağmen keşfetmesi lazım.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)