BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez Bankası şimdi ne yapacak?----

Merkez Bankası şimdi ne yapacak?

Merkez Bankası şimdi ne yapacak?
03 Şubat 2015 - 10:08 www.finansgundem.com

Enflasyonun Ocak'ta yıllık bazda 1 puanın altında düşmesi sonrası Merkez Bankası'nın ne yapacağı merak ediliyordu. İşte Merkez'in yaptığı o açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu enflasyon görünümünü 24 Şubat toplantısında detaylı bir şekilde ele alacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Uygulanmakta olan temkinli para ve likidite politikaları sonucunda enflasyon göstergeleri iyileşmeye devam etmektedir. Para Politikası Kurulu enflasyon görünümünü 24 Şubat toplantısında detaylı bir şekilde ele alacaktır."

Enflasyon Ocak'ta yüzde 1,10 artış gösterdi. Yıllık bazda yüzde 8,17'den yüzde 7,24'e geriledi. Bir başka deyişle enflasyonda düşüş 1 puanın altında kaldı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ocak'ta enflasyonda 1 puanın üzerinde düşüş olması durumunda 4 Şubat'ta (yarın) erken toplantı yapabileceklerini söylemişti.  Başçı toplantı yapıp yapmamaya veriye bakarak karar verileceğini belirtmişti.

Verinin ardından yapılan açıklamayla erken toplantı ihtimali ortadan kalktı. Banka politika faizini halen yüzde 7,75'te tutuyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)