BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası kötü gün dostudur----

Merkez Bankası kötü gün dostudur

Merkez Bankası kötü gün dostudur
17 Eylül 2014 - 06:50 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Merkez Bankası ve bankalar arasındaki bağı anlattı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Merkez Bankası kötü gün dostudur, iyi arkadaştır. İyi zamanlarda bankaları terbiye etmeye çalışır ama kötü zaman geldiğinde bankalara destek verir” dedi.

FED’in sözle yönlendirme politikasını etkili bir şekilde kullanmaya başladığını belirten Erdem Başçı, “FED, ne zamanki geleneksel bir araç olan faiz oranları dilinden konuşmaya başladı piyasa rahatladı” dedi. Yeni Oyun sahasında geleneksel araç olan faiz oranlarının kullanılmasının kendileri için hayatı daha da kolaylaştırdığını anlatan Erdem Başçı şunları kaydetti:

“Peki hayat tamamen kolaylaştı bütün problemlerimiz bitti diyebilir miyiz? Bunu söyleyemeyiz. Çünkü, ne olursa olsun ilerde yeni bir belirsizlik ortamına girilirse bu durum bu defa yine Türkiye cari açık veren bir ülke olarak yine mercek altında olacak. Bu uyum sürecinde, cari açık daha güvenli seviyelere yol alırken, Türkiye’nin buradaki finansmanıyla ilgili kaygılarını TCMB giderecek. Bu defa işimiz daha kolay.”

‘Portföy çıkışı olmaz’

Başçı, portföy tarafında sorun olma ihtimalinin azaldığını belirterek, “Çok özel, enteresan şoklar daha gelmezse, büyük ihtimalle portföy  tarafında sürekli çıkış artık bundan sonra olmayacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)