BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası, faizleri yüzde 12’ye indirebilir----

Merkez Bankası, faizleri yüzde 12’ye indirebilir

Merkez Bankası, faizleri yüzde 12’ye indirebilir
14 Mayıs 2022 - 09:34 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası bir anda faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya kademeli olarak faizleri aşağı çekmeye devam ediyor

Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası rubledeki sert düşüşü durdurmak ve piyasalardaki çalkantıların önüne geçmek için faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20 ye çeken Rusya faiz indirimine devam ediyor. Rusya Merkez Bankası politika faizini 300 baz puan indirerek yüzde 17'den yüzde 14'e çekmişti. Banka faiz indirimi sonrasında ayrıca Rusya ekonomisinin bu sene yüzde 8-10 daralacağı öngörüsünü paylaştı.
Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Sputnik Capital Management CEO’su Aleksandr Losev, Rusya Merkez Bankası’nın haziran ayında düzenleyeceği olağan yönetim kurulu toplantısında politika faizini yüzde 12’ye düşüreceğini söyledi.

Merkez Bankası’nın yakın zamanda açıkladığı raporunda enflasyon hızındaki yavaşlamaya dikkat çektiğini belirten Losev, iç borcun ödenmesinde önem arz eden federal kredi tahvilleri getirilerinde düşüş yaşandığını da bildirdi.

PUTİN ENFLASLYONDAKİ DÜŞÜŞE DİKKAT ÇEKTİ

Bir gün önce Merkez Bankası’nın katılımıyla gerçekleştirilen ekonomi konulu hükümet toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Batı yaptırımlarının neden olduğu dış zorluklarla mücadele ettiğini, ülkedeki enflasyonun yavaşladığını ve Merkez Bankası’nın hedeflerine yaklaştığını vurgularken, haftalık enflasyonda kademeli olarak yavaşlama kaydedildiğini ifade etmişti.
Putin, Batı yaptırımlarına rağmen iç piyasada tüketici talebini desteklemek ve Rusların gelirini sağlamanın önemine değinirken, devletin sosyo-ekonomik politikasının başarısındaki en önemli göstergesinin Rus vatandaşlarının geliri olduğunun altını çizdi.

Rusya'da enflasyon son 20 yılın zirvesinde

 

Rusya'nın rezervlerinde 1 milyar dolarlık düşüş

 

Rusya mali teşvikleri devreye sokacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)