BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası faizleri ne zaman indirir?----

Merkez Bankası faizleri ne zaman indirir?

Merkez Bankası faizleri ne zaman indirir?
19 Şubat 2021 - 13:28 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal bu yıl içiresinde faiz indirimi beklentisi içerisinde olunmaması gerektiğini söyle de yabancı yatırım bankaları indirim tahminlerinde bulunuyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün yaptığı toplantıdan çıkan kararları ve toplantı sonrası yayınlanan metni değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin sürpriz yapmadığına işaret etti.

Politika faizini yüzde 17,0 seviyesinde bırakan ve yaptığı açıklamada şahin tonunu devam ettiren TCMB'nin Ocak ayı PPK toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın neredeyse birebir kopyasını ortaya koyduğunu anlatan JP Morgan, TCMB yeniden sıkı para politikasın duruşunun kararlı şekilde devam edeceğini tekrarladığına işaret etti.

Kendilerinin ortaya koyduğu beklentilere paralel olarak, TCMB’nin de daha fazla adım atmaya ihtiyaç olup olmadığına karar vermeden önce hali hazırda uygulanan tedbirlerin fiyat istikrarını etkileyen güçler üzerindeki etkisini görmek istediğini anlatan JP Morgan "Eğer enflasyon bizim temel senaryomuzda da öngördüğümüz gibi, TCMB'nin çeyrek dönem enflasyon raporunda açıkladığı tahmin patikasında kalmaya devam eder ise, TCMB'ni daha fazla faiz artırımı yapmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

JP Morgan, TCMB Başkanı Ağbal'ın son konuşmasında kullandığı şahin ton ve son faiz açıklamasının TCMB'nin erken bir gevşemeye yönelmesi riskini ciddi şekilde azaltması gerektiğini de savundu.

Faiz kararı sonrası yapılan açıklamanın parasal gevşemenin ancak gerçekleşen ve beklenen enflasyonun sürdürülebilir şekilde düşmesinden sonra başlayacağına da işaret ettiğini belirten JP Morgan, "Hali hazırda, TCMB gerçekleşen enflasyonun 200 baz puan ve beklenen enflasyonun 600 baz puan üzerinde reel politika faizi sunuyor ve biz bu farkın yıl boyunca devam ettirilmesini bekliyoruz. Bu görüşümüz temelinde, ilk Faiz indirimini 3'ncü çeyrekte, yıllık enflasyon bizim temel senaryomuza paralel olarak sürdürülebilir bir şekilde düşmeye başladıktan sonra bekliyoruz" dedi.

İyileşen enflasyon bekleyişleri ve devam eden portföy girişlerinin yansıttığı üzere, ihtiyatlı ve ortodoks politikaların politika öngörülebilirliğini güçlendirdiğini belirten JP Morgan, piyasalar ile daha iyi iletişimin de politika öngörülebilirliğini ciddi şekilde artırmasına yol açtığını vurguladı. JP Morgan, "Şahin ton ve sürprizlerin olmaması bu trendi destekler. Bu sürecin, bu politikaların verileri, özellikle enflasyon ve dış denge verilerini, etkilediğini görmeye başladığımızda ivme kazanmasını bekliyoruz" değerlendirmesini de yaptı.

Faiz indirimleri ne zaman başlayacak?

TCMB faiz kararını açıkladı

TÜİK’ten işsizlik verilerinde güncelleme!

Morgan Stanley'den dolar hedefi

TCMB'den piyasaya 85 milyar TL

TL, gücünü korumaya devam edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)