BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası faizi indirecek mi?----

Merkez Bankası faizi indirecek mi?

Merkez Bankası faizi indirecek mi?
23 Ekim 2014 - 07:38 www.finansgundem.com

Merkez Bankası bugün faize ilişkin kararını açıklayacak. Merkez'in kararının beklentileri karşılayıp karşılamayacağı bilinmiyor

Analistlerin tamamı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün gerçekleştirilecek toplantıda haftalık repo faizinin sabit bırakılacağını öngördü.

Foreks'in anketine göre, marjinal faiz oranında değişiklik olmayacağını tahmin edenlerin oranı yüzde 94 olurken, analistlerin yüzde 94'ü borç verme faizinin ve piyasa yapıcı bankalara sağlanan fonlama faizinin değiştirilmeyeceğini düşünüyor.

Analistlerin tamamı gecelik borçlanma faiz oranının değiştirilmeyeceği tahmin ederken, yüzde 93'ü zorunlu karşılıkların sabit bırakılacağı öngörüsünde bulundu.

Odeabank Ekonomik Araştırmalar Müdürü İnanç Sözer, Faiz anketi ile ilgili tahminlerinin yanı sıra, bu ay zorunlu karşılıklara faiz ödemesine de başlanacağını tahmin ettiklerini ifade etmişti. Bugün TCMB, finansal kuruluşların zorunlu karşılıklarının TL olarak tutulan kısmına ödenmeye başlanacak faizin bir teşvik unsuru olarak kullanılmasına karar verildiğini ve orunlu karşılıklara faiz ödenmesine 2014 yılının Kasım ayında tesis edilen zorunlu karşılıklardan itibaren başlanacağını açıkladı.

Ankete, Yatırım Finansman, İntegral Menkul, Finansbank, Vakıfbank, Halk Yatırım,
ING Bank, Odeabank, Garanti Bankası, İş Yatırım, Erste, Türkiye Finans, Tacirler,
Destek Menkul, Gedik Yatırım, Ziraat Yatırım, Ak Yatırım, Alternatifbank ve Burgan
Yatırım olmak üzere 18 kurum/banka katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)