BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez Bankası Erdoğan'a jest yaptı----

Merkez Bankası Erdoğan'a jest yaptı

Merkez Bankası Erdoğan'a jest yaptı
21 Ocak 2015 - 08:22 www.finansgundem.com

Financial Times gazetesi, TCMB'nin faiz indirimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a jest olarak yorumladı

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomistlerin beklentilerine karşın politika faizini yarım puan düşürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a jest yaptığını yazdı.
 
BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre Financial Times'ın İstanbul'daki muhabiri Daniel Dombey'nin gazetenin internet sitesinde yayımlanan haberinde, Türkiye'de bazı hükümet çevrelerinin faizlerin çok daha sert bir şekilde indirilmesi çağrısında bulunduklarına dikkat çekildi. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baş ekonomi danışmanı Yiğit Bulut'un ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bu yöndeki sözleri hatırlatıldı.
 
Haberde bazı uzmanların, "Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın faizlerin indirilmesi yönündeki baskısı ile Türk Lirası'nın sık sık kırılganlaşması ve yüksek enflasyon arasında bir denge kurmaya çalıştığı" şeklindeki yorumlarına da atıfta bulunuldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)