BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası Erdoğan'a hazır!----

Merkez Bankası Erdoğan'a hazır!

Merkez Bankası Erdoğan'a hazır!
03 Mart 2015 - 07:00 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan randevu tarihi bekliyor

Merkez Bankası yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 27 Ocak günü Enflasyon Raporu’nun açıklandığı basın toplantısında kamuoyuna açık bir şekilde randevu istendiğini belirterek, görüşme için yanıt beklediklerini kaydettiler.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çağırıp konuşacağım” dediği merkez bankası Başkanı Erdem Başçı, 27 Ocak’ta düzenlenen basın toplantısında, hem enflasyona göre Para Politikası Kurulu’nun 4 Şubat’ta olağanüstü toplanabileceğini hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing vermeye hazır olduklarını söylemişti. Başçı, Davos’ta yaptığı görüşmede Davutoğlu’nun benzer brifinglerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da verilmesinin faydalı olacağını söylediğini anlatmıştı. Merkez Bankası’nın kamuoyuna çok duyurmadan geçmiş dönemlerde önceki cumhurbaşkanlarına da brifing verdiğini dile getiren Başçı, “Yine olabilir, olmasına mani herhangi bir şey yok. Buna da her zaman hazırlıklıyız ne zaman uygun görürlerse” demişti. Merkez Bankası yetkilileri, 27 Ocak’taki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamuoyuna açık bir şekilde randevu istediklerini söylediler.
Erdoğan’ın “aynı durumdalar” diye eleştirdiği Babacan ise Başbakan Davutoğlu ile ABD’ye gidecek. Davutoğlu 4-7 Mart tarihleri arasında New York’taki temasları arasında yatırımcılarla biraraya gelecek. Babacan’ın Davutoğlu’na önce Portekiz’de eşlik edeceği, sonra ABD’ye gideceği belirtildi.

YENİ TARTIŞMA ÇIKARIR MI?

Bugün hem şubat ayına ilişkin enflasyon rakamları hem de Para Politikası Kurulu’nun 24 Şubat tarihinde almış olduğu kararların özeti yayımlanacak. 25 Şubat’ta banka ekonomistleriyle yapılan toplantıda Merkez Bankası faizlerde indirim kapısını açık bırakmıştı. Ancak şubat enflasyonunun yüksek çıkması bekleniyor. Enflasyonun nasıl çıkacağı 17 Mart’taki Para Politikası Kurulu toplantısı için kriter olacak. Şubat enflasyonu piyasada yüzde 0.70- 0.75 civarında çıkabileceği tahmin ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)