BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası enflasyon beklentisini yükseltecek mi?----

Merkez Bankası enflasyon beklentisini yükseltecek mi?

Merkez Bankası enflasyon beklentisini yükseltecek mi?
27 Temmuz 2021 - 12:14 www.finansgundem.com

Yurt içi piyasalarda perşembe günkü toplantıda yılın üçüncü Enflasyon Raporu açıklanacak. Bu haftanın en önemli gündem maddesini olan toplantının soru cevap bölümünde TCMB Başkanı Kavcıoğlu dikkatle izlenecek

Yurt içi piyasalarda bu haftanın en önemli gündemi, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı yılın 3. Enflasyon Raporu.

Fed'in bugün ve yarın yapacağı toplantıların ardından Temmuz ayı faiz kararı sonrasında gelecek olan rapor ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun mesajları da yakından izlenecek. Enflasyonun seyrine yönelik beklentiler, öngörüler ve özellikle de muhtemel faiz politikasına yönelik sinyaller takip edilecek.

Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15 üzerine çıkarken TCMB'nin tahmini yüzde 12,2 seviyesinde. Piyasa uzmanları enflasyon raporu toplantısından hangi sonuçları ve mesajların çıkmasını bekliyor?

"Enflasyonun, Faiz indirimine alan açması zor görünüyor"

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Haziran ayı PPK’da Merkez Bankası, politika faizinde bir değişikliğe gitmedi ve metinde sıkı para politikalarının istenen sonuçlarının görülmeye başladığından söz ettiğini hattırlatarak, ilk fırsatta faizleri indirmeye hazır olduğu noktasında bir görüntü verdiğini belirtti. Kuru'ya göre, enflasyon raporu toplantısında gerek sunumda gerekse soru cevap kısmında bu anlamda yapılacak yönlendirme önemli olacak.

Kuru, enflasyon raporuna ilişkin değerlendirmesine şöyle devam etti:

Sıkılaşan küresel ortamın, 32 milyar dolar düzeyinde seyreden cari açığın, yıldan yıla yüzde 25 artış gösteren kurun, 17,53’e gelen enflasyon oranlarının; Merkez Bankası’na yılın geri kalanında faiz indirimi noktasında alan açmasını zor görüyoruz. Toplantıda enflasyon beklentilerinde yukarı revizyon yapılacağını tahmin ediyoruz ve bunun gerçekçi beklentilerle piyasanın yönlendirilmesi noktasında olumlu olacağını düşünüyoruz. Buna paralel olarak para politikalarına ilişkin söylemlerin ek sıkılaştırma yapılabilir noktasında getirilmesinin doğru olacağı kanaatinde olsak da siyasi otoritenin faizler konusundaki görüşleri doğrultusunda böyle bir adımı zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriyoruz.

'Enflasyonda küçük revizyonlar olabilir'

Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Aslanoğlu ise perşembe günkü enflasyon raporu toplantısında TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun söylemlerinden farklı mesajlar çıkacağını düşünmüyor. Enflasyon tahminlerinde küçük revizyonlar olabileceğini de belirten Arslanoğlu, "Enflasyonda oynaklığın artacağını fakat ana yönün çok değişmediği vurgulanmasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.(Dünya)

Cüzdanda ortalama 150 TL bulunuyor

TL lehine fiyatlamalar hız kazanabilir

'Gıda fiyatlarında artışa yararsız müdahaleler!'

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)