BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası dijital dövizin uygulanma ihtimalini araştırıyor----

Merkez Bankası dijital dövizin uygulanma ihtimalini araştırıyor

Merkez Bankası dijital dövizin uygulanma ihtimalini araştırıyor
16 Haziran 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, Merkez Bankası’nın dijital dövizin oluşturulma ihtimalini araştırdığını ve bununla birlikte teknolojinin ve toplumun buna hazır olup olmadığını değerlendirdiğini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Skolkovo’da düzenlenen Rusya-AB konferansında yaptığı açıklamada, “Central bank digital currency’nin (Merkez Bankası’nın dijital dövüzü) hızlıca gerçekleştirilebileceğine katılıyorum, fakat yine de Rusya da dahil merkez bankaları bu ihtimali değerlendiriyorlar.

İlk olarak anlamamız gereken şey, teknolojilerin ne denli geliştiğidir, çünkü eğer ulusal dövizden bahsediyorsak, bu özel aktifler değil, teknolojinin güvenliği sağlaması gerek ve teknolojilerin gelişmiş olması gerek” ifadelerini kullandı.

Nabiullina, “İkincisi toplumun bu dövizi kabul etmeye hazır olup olmadığıdır. Taslakta bunun anonim döviz olmadığı yazıyor, çoğu insan dijital dövizin nakit para yerine geçeceğini düşünüyor. Bu daha konforlu ve bu vatandaşlar için elektronik para. Toplum olarak biz nakit paradan vazgeçmeye hazır mıyız? Bazı ülkelere bakacak olursak, cidden onlar neredeyse hiç nakit kullanmıyorlar. Bunun aksine bazı ülkelerde ise nakit para yüksek talep görüyor” dedi.

Nabiullina, anonim olmayan dijital dövizin yayılmasının toplumun hazır olmasına bağlı olduğunu belirterek, “ Bu sadece insanların şüpheli operasyonlar gerçekleştirmek istemelerinden değil, insanların kendi gizliliklerine önem vermelerinden kaynaklanıyor” dedi.(Gazetemru)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)