BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası deniz feneri gibidir!----

Merkez Bankası deniz feneri gibidir!

Merkez Bankası deniz feneri gibidir!
10 Nisan 2015 - 09:15 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul eski başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, Türkiye'de bundan sonra kriz çıkma ihtimalinin olmadığını belirtti

Borsa İstanbul eski başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce düzenlenen "Türkiye ve Dünya Ekonomisi: Beklentiler, Riskler, Fırsatlar" panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002 yılında istikrarsız bir ekonomi içerisinde olduğunu, kamu kesimi açıkları ve bunların sürdürülemez hale geldiğini anlattı.

İbrahim Turhan, Türkiye'de bundan sonra geçmişteki gibi bir kriz çıkma ihtimalinin ortadan kalktığını belirtti. Türkiye'de sürekli arka arkaya krizlerin yaşandığını, 1994 krizinde doların fiyatının 14 bin liradan 40 bin liraya kadar çıktığını, kendisinin de o dönemde evlilik arefesinde olduğunu ifade eden Turhan, elindeki toplu parayla döviz aldığını belirterek, "Utanılacak bir şey ama evlendiğimizde oturma takımını sıkıntısız alma şansı oldu. Bu sevinilecek bir şey değil. O kısa vadeli para kazandığım şey ekonominin bütününden çıkan, daha az üretim, daha az iş, daha az yatırım şeklinde bedeli ödenen ortamdı" dedi.

EKONOMİ BÜYÜK TAHRİBATA UĞRADI

Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500'e yükseldiğini, ekonominin büyük tahribata uğradığını, bunların izlerinin daha taze durduğunu ifade eden Turhan, bu enkazı ortadan kaldırmak için çok yüksek bedel ödemek zorunda kalındığını kaydetti.

TEMEL ODAK BÜYÜME

"2015 seçimleriyle başlayacak dönemde ekonomi politikalarımızın temel odağı büyüme olacak" diyen Turhan, büyümenin sürdürülebilir ve yüksek kaliteli olmasının son derece önemli olduğuna değindi.

MERKEZ BANKASI DENİZ FENERİ GİBİDİR

Merkez bankalarının görev tanımlarının ekonomik krizle beraber tartışılmaya başlandığını dile getiren Turhan, "Merkez bankası deniz feneri gibidir. Hava pırıl pırıl aydınlıkken, elinizde pusula varken deniz fenerine kimsenin ihtiyacı olmaz. Ne zaman fırtına patlar, gök bulutlanır, pusulanız doğru yolu göstermez o zaman herkes deniz fenerini arar" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)