BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankası bağımsız şekilde karar alıyor----

Merkez bankası bağımsız şekilde karar alıyor

Merkez bankası bağımsız şekilde karar alıyor
12 Mayıs 2014 - 09:56 www.finansgundem.com

Hindistan merkez bankası başkanı Rajan, para politikası kararlarının merkez bankası tarafından bağımsız bir şekilde alındığını söyledi

Hindistan merkez bankası Reserve Bank of India Başkanı Raghuram Rajan, ülkede para politikası kararlarının, gösterge faiz oranı dahil, merkez bankası tarafından bağımsız bir şekilde alındığını söyledi.

Rajan İsviçre'de sorulan bir soruya dün, "Para politikasını tabii ki biz kontrol ediyoruz. Para politikasına ben karar veriyorum. Ne olduğunu söylüyorum. En nihayetinde belirlenen faiz oranı, tarafımdan belirleniyor" dedi.

Ülkede 16 Mayıs'ta sonlanacak seçimlerde birçok seçim bürosunun anketine göre, Narendra Modi'nin rakibi Bharatiya Janata Parti'si (BJP) 543 milletvekili sandalyesinin çoğunu ele geçirecek. BJP hazine yetklisi Piyush Goyal, Rajan'ın görevinin BJP yönetiminde güvende olacağını ifade etti.

Rajan Eylül ayında göreve geldiğinden bu yana, gösterge Faiz oranını 75 baz puan artırarak yüzde 8'e yükseltirken, son 10 yılın en düşüğünde olan büyümeyi canlandırmak için enflasyonu kontrol etmenin kritik bir rol oynadığını vurguluyor.

Hindistan rupisi dün, dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 60.025 seviyesine gelirken, gösterge endeks S&P BSE Sensex yüzde 2.9 tırmandı. Kasım 2023 vadeli 10 yıllık tahvil faizi bir baz puan gerileyerek yüzde 8.75 oldu.

Resmi beklentilere göre, Asya'nın en büyük üçüncü ekonomisi Hindistan, 31 Mart'ta sona eren bir yıllık süreçte yüzde 4.9 genişlerken, bir yıl önceki 2003'ten bu yana en düşük seviye olan yüzde 4.5'e yakın gerçekleşti. Bütçe açığı ise önceki 12 aylık süreçteki yüzde 4.9'dan yüzde 4.6'ya daraldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)