BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez bankası açılışında acı bilanço!----

Merkez bankası açılışında acı bilanço!

Merkez bankası açılışında acı bilanço!
19 Mart 2015 - 10:26 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın Frankfurt'taki merkezinin açılışında yaşanan protesto gösterilerinin bilançosu ağır oldu

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Almanya'nın Frankfurt kentindeki yeni merkezinin açılışı sırasında düzenlenen protesto gösterileri sırasında çıkan olaylarda 91'i güvenlik görevlisi, 290 kişi yaralandı, 350'e dolayında gösterici de gözaltına alındı.

Kapitalizm karşıtı Blockupy hareketinin çağırısıyla toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası'nın burada açılan yeni merkezini protesto etti. Gösteriler sırasında bazı gruplar polis araçlarını ateşe verip bazı caddelerde lastiklerden oluşturdukları barikatı yakarken, çok sayıda kamu binasıyla bankalar da hasar gördü. Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etti. Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, olaylar sırasında 91'i güvenlik görevlisi yaklaşık 290 kişi yaralandı, 350 dolayında gösterici de gözaltına alındı.

Gösteriler ve çatışmalar nedeniyle Frankfurt şehri savaş alanına dönerken, gün boyunca ulaşımda aksamalar yaşandı, çok sayıda iş merkezi kepenk açamadı. 1.3 milyar Euro'ya mal olan ve çevresi hendekler ve çitlerle çevrilen ikiz kule şeklindeki Avrupa Merkez Bankası binasında, AB ülkelerinin geleceğini etkileyecek mali politikalar ile ilgili önemli kararların alınacağı kaydedildi.

Küreselleşme ve kapitalizm karşıtları, yeni binayı yoksullaşmanın başlıca sorumlularından biri ve AB sermayesinin güç gösterisi olarak gördüğü için şiddetle karşı çıkıyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asım19 Mart 2015 11:57

    tvler neden vermiyor

  • CANLI YAYIN TAKSİM VERELİM...19 Mart 2015 11:36

    türkiye'nin karışması için kesintisiz taksim olaylarını veriyordunuz.sizde almanya'yı çekecek ekip kalmadıysa buyrun buradan gönderelim.taksiminiz mübarek olsun...