BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası acele etmemeli----

Merkez Bankası acele etmemeli

Merkez Bankası acele etmemeli
06 Mayıs 2014 - 14:04 www.finansgundem.com

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan faiz indirimi tartışmalarıyla ilgili konuştu

Tekstil İmalatı Raporu'nu açıklamak üzere düzenlenen toplantıda CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dün açıklanan enflasyon rakamlarının piyasada şok etkisi yaratmadığını belirten Bahçıvan, Haziran'dan sonra enflasyonda düşüşe doğru bir seyir izlenebileceğini söyledi. Merkez Bankası'nın enflasyon tahmininde revizyona gittiğini hatırlatan Bahçıvan, bu hedefe yaklaşılabileceğini söyledi.

'MERKEZ ACELEYE GETİRİLMEMELİ'

Bahçıvan, "Piyasanın faizdeki seyri çok önemli. Merkez Bankası'nın kararları kadar piyasanın da takip edilmesi gerekiyor. Orada da düşüşe doğru olumlu gelişmeler var. Ben oradaki düşüşün Merkez Bankası'nın da indirime doğru gitmesinin ilk işareti olacağını düşünüyorum. Ama enflasyon noktasında henüz önümüzü görmeden yapılacak bir faiz indirimi tekrar yeni bir olumsuz dalganın riski olabilir. Onun için Merkez Bankası'nı aceleye getirmemekte fayda var' diye konuştu.

İSO'DA HEDEFLER REVİZE EDİLDİ

Yılın ilk 2 ayında beklentilerin olumsuz seyrettiğini belirten Bahçıvan, İSO olarak tahminlerde yukarı yönlü revizyonlar yaptıklarını söyledi. Bahçıvan, "Bu kadar hızlı tahminlerin değiştiği bir seneyi hatırlamıyorum. Önce çok olumsuz başladı sonra yavaş yavaş olumluya dönüş başladı. Ben artık yüzde 2'nin çok ciddi bir taban olduğunu ve tahminlerin büyüme noktasında "3'ü bulabiliriz"in giderek yer ettiğini görüyorum. Bizim de İSO olarak tahminimiz 3'ü bulabileceğimiz hatta geçebileceğimiz. Çok kötümser bir büyüme senesi geçirmeyeceğiz gibi gözüküyor" dedi.

İDEAL KURU AÇIKLADI

Bahçıvan, yıl sonuna kadar kurun çok fazla oynaklık göstermeyeceğini öngördü, "Kabul etmek lazım ki yılın 3-4 ayında ihracattaki gelişmenin temeli kurdaki yansımalardan elde edildi, enflasyon tarafından da bedeli ödendi. Şu anda ihracatçı için 2,10-2,15 arasındaki bir döviz kuru kaldırılabilir gözüküyor. Ama bunun akabinde gelecek olan yeni bir düşüş mutlak suretle ihracatçımızı geçmişte yaşadığımız fiyat yapamama veya zarar etme noktasına götürebilir ki, bu da ihracattaki olumlu etkiye zarar verecektir" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb06 Mayıs 2014 23:33

    Zira malum zenginler kendi milletlerinden ve tüm dünyadan kazndıkları bu paraları piyasalara sirküle etmek zorunda hem de ok ucuza hatta yatırımlar ile istihdam yaparak yapmak zorundadır. Yoksa devlet bu yığınlara bir şekilde yön vermek zorundadır.

  • bb06 Mayıs 2014 23:31

    Faizlerin yüksek olması tüm dünyada ciddi bir risk oluşturmaktadır. Zira ödenmesi gereken faiz insanların yıllarca emek sarf etmesinde bile karşılanamamakta bu da iflasları zorunlu kılmaktadır. O zaman tüm devletler yüksek faize neden olan sermayedarların eğilimlerini vergilerle kırmak zorundadır. Tüm dünyada...