BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez bankalarının müdahaleleri altına yaradı----

Merkez bankalarının müdahaleleri altına yaradı

Merkez bankalarının müdahaleleri altına yaradı
30 Nisan 2020 - 12:13 www.finansgundem.com

Küresel olarak merkez bankaları pandeminin ekonomiye olan etkisini kırabilmek için mücadele ederken oluşan durum altının ralli yapmasına sebep oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük merkez bankaları korona virüs pandemisinin ekonomilere verdiği zararı düzeltmek için faiz oranlarını düşürüp bilançolarını artırması sonucunda yatırımcılar altına yöneldi. Altın Nisan 2016’dan sonraki en iyi aylık kazancını sağladı.

ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell’ın dün yapmış olduğu endişe verici açıklamalar karşısında altın 2012’deki tepe seviyesine yaklaştı. Salgını kontrol etmek için alınan önlemlerin ekonomiyi durdurduğuna dikkat çeken Powell, "Ekonomik faaliyet ikinci çeyrekte benzeri görülmemiş hızda düşecek." dedi ve bir sonraki işsizlik rakamının çift haneli olabileceğinin altını çizdi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise tarihi çöküşün ortasında daha fazla eyleme ihtiyaç duyup duyulmayacağına bugün karar verecek.  Japon Merkez Bankası ise geçtiğimiz günlerde yıllık 80 trilyon yen olan devlet tahvili alım miktarı üst sınırını metinden kaldıran banka, toplam yaklaşık 20 trilyon yen olacak şekilde şirket tahvili ve bonosu alacağını duyurdu.

Altın, 2020 yılında korona virüs pandemisinden dolayı borsalardaki düşüşün karşısında güvenli liman arayışında olan yatırımcılar, benzeri görülmemiş mali teşvikler ve merkez bankalarının bilançolarının artmasıyla para birimlerinde oluşacak bozulma endişesi sonucunda ralli yaptı.

Foreks şirketi Oanda’nın Piyasa Analisti Edward Moya, altın virüs karşısında gelen olumlu haberler ve küresel mali teşvikler arasında kaldığını söyledi. FED ise geçtiğimiz gün mali desteklere devam edeceğini yinelemesi altının daha da yükselmesi için zemin oluşturdu.

Altın vadeli işlemleri Comex borsasında ons başına %1 yükselerek 1.730 dolardan işlem görüyor. Spot altın ise 1.717 dolardan işlem görürken iki hafta önceki seviyesinden yaklaşık %9 yükseldi.

Altının kilogramı 383 bin 300 liraya geriledi

Merkez bankaları altın alımını azaltıyor

Şirketler altın talebine yetişemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)