BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Merkez Bankaları'nın bilançoları genişliyor"----

"Merkez Bankaları'nın bilançoları genişliyor"

Merkez Bankaları'nın bilançoları genişliyor
19 Aralık 2013 - 20:18 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Fitch Ratings yayınladığı raporda, Merkez Bankaları'nın bilançolarında genişlemenin devam ettiğini belirtti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankaları'nın bilançolarında genişlemenin devam ettiğini belirterek, öngörülebilen gelecekte de bu genişlemenin süreceğini bildirdi.

Fitch'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB), Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve İngiltere Merkez Bankası'nın halen ekonomilere para pompalamaya devam ettiği belirtilerek, "Merkez Bankaları'nın bilançolarında genişleme devam ediyor ve öngörülebilen gelecekte de genişleme sürecek" denildi.

ECB ve BoJ'un kısa vade daha az genişlemeci bir politika göstergesi sergilemediğini kaydedilen açıklamada, "Japonya'da politika önceliği deflasyondan çıkışın sağlanması. Bu Avro Bölgesi'nin de bundan kaçınması açısından artan bir öneme sahip olabilir. Gelişmekte olan piyasalarda 2013 yılından itibaren Ben Barnanke'nin tahvil alımının azaltılabileceğini açıklaması sonrasındaki risk hafifledi" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada gelişmekte olan ekonomilere ilişkin olarak ise şunlar aktarıldı:

"Gelişmekte olan ekonomilerin kur oranı, örneğin, ABD doları karşısında, genel olarak 2013'ün önceki dönemlerine kıyasla daha zayıf. Gelişmekte olan piyasalar hacimli sermaye akışlarına ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, gelişmekten olan piyasalar daha yüksek mali ve dış dengesizlikler nedeniyle rahatsızlık verici vakalarla, varlık piyasasında artışlarla, tahvil ve para birimi oynaklıkları ile karşılaşabilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)