BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez bankalarının bağımsızlığı tehdit altında----

Merkez bankalarının bağımsızlığı tehdit altında

Merkez bankalarının bağımsızlığı tehdit altında
10 Nisan 2019 - 11:47 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'e göre küresel büyümenin yavaşlaması merkez bankalarının bağımsızlığını tehdit edebilir

Fitch Ratings'e göre yavaşlayan küresel büyüme merkez bankası bağımsızlığını tehdit edebilir ve sorumluluklarını enflasyon hedeflemesinin ötesine taşıması yönündeki çağrıları artırabilir.

Fitch'in Tahvil Derecelendirme birimini küresel yöneticisi James McCormack, “Yatırımcıların para politikasının ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla katkı sağlaması yönünde artan siyasi baskıların olası sonuçlarını değerlendirmesi akıllıca olacaktır.” dedi. McCormack, merkez bankalarının sorumluluklarını genişletmeleri için hükümetler tarafından giderek daha uygun göründüğünü belirtti.

Gelişen ekonomilerdeki merkez bankaları büyümenin yavaşlamasıyla birlikte parasal sıkılaştırma planlarına ara veriyorlar ya da geri çeviriyorlar. Dahası, ekonomik gerilemeyle mücadele etmek için geleneksel anlamda pek az cephaneleri bulunuyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde geçtiğimiz ivme kaybının dünya ekonomisini “kırılgan” bir pozisyonda bıraktığı uyarısında bulunmuştu.

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)