BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankalarına uyarı----

Merkez bankalarına uyarı

Merkez bankalarına uyarı
24 Haziran 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Fed'in piyasalarda çalkantılara neden olduğu haftanın ardından BIS, merkez bankalarının çıkışa hazırlanmaları gerektiğini söyledi

ABD Merkez Bankası Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle piyasalarda çalkantılara neden olduğu haftanın sonunda Uluslararası Takas Bankası (BIS), merkez bankalarının çıkışa hazırlanmaları ve küresel ekonomik toparlanmayı desteklemeye çalışmayı bırakmaları gerektiğini söyledi.
Merkez bankalarının, durağan ekonomileri güçlendirmek ve sürdürülebilir büyüme sağlamak adına ne pahasına olursa olsun adım atamayacağı açıklamasında bulunun BIS'in ekonomi danışmanı ve parasal ve ekonomi birimi müdürü Stephen Cecchetti, merkez bankalarının hâlihazırda yaratmış oldukları riskleri artırmadan daha fazla adım atamayacağının altını çizdi.
Cecchetti, ülkeler arasında dengesizlikler olsa da politika faizlerini sıfıra yaklaştırıp, bilanço tablolarını genişleterek merkez bankalarının borçlananlara ve bankalara parasal durumlarındaki sorunları gidermeleri için zaman tanıdığını belirtti. Yetkililer kredi itibarlarını artırmak için reformlara yönelirken, parasal kuruluşların düzenlemelere odaklanması gerekiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)