BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankalarına çağrı----

Merkez bankalarına çağrı

Merkez bankalarına çağrı
26 Mayıs 2014 - 12:57 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarını politika adımlarında işbirliği içinde çalışmaya davet etti

ABD Merkez Bankası Fed’in atacağı faiz artırımının zamanının tartışıldığı bir dönemde IMF Başkanı Christine Lagarde merkez bankalarını politika adımlarında işbirliğine davet etti. Portekiz’de düzenlenen bir bankacılık konferansında konuşan Lagarde, “Biliyorum bu konuda bazıları aksini savunurken bazıları faiz artırımını destekliyor. Krizin de bize öğrettiği gibi, sıkıntı zamanlarında işbirliğinin kazancı büyük olabilir” dedi. Lagarde, “İşbirliği atılan adımların uluslararası risklerini azaltmaktabilir” dedi.

Küresel ekonomide, ABD Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’ndan 2015’te Faiz artırımının gelmesi bekleniyor. Fed geçen yıl ABD ekonomisine sağladığı parasal genişleme desteğini çekeceğini açıklayarak başta gelişen ülkeler olmak üzere küresel ekonomide büyük sarsıntı yaşatmıştı. Bu yüzden gelişen ülkeler atılacak adımlar konusunda şeffaf olunmasına çağrı yaparken, sözlü yönlendirmeye önem veriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)