BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez bankaları satışa geçti, Türkiye lider oldu----

Merkez bankaları satışa geçti, Türkiye lider oldu

Merkez bankaları satışa geçti, Türkiye lider oldu
12 Ocak 2021 - 10:33 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi tarafından hazırlanan raporda merkez bankaları kasım ayında sarı metalde satış tarafında ağır bastı

Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından hazırlanan rapora göre merkez bankaları Kasım ayında aldıklarından daha fazla altın sattılar. 2020 yılının başından bu yana ilk kez bir ayda merkez bankaları nette satıcı tarafında yer aldılar.

WGC verilerinde Kasım ayında resmi global rezervler 6,5 ton azaldı. Kasım ayında toplam 16 ton altın satın alınırken, 23,3 ton satış yapıldı. Kasım ayında Özbekistan 8,4 ton, Katar 3,1 ton, Hindistan 2,8 ton ve Kazakistan 1,7 ton altın satın alırken, Türkiye ise altın satışında başı çekti. 23,3 ton altın satışının 20,9 tonu Türkiye tarafından yapılırken, Mogolistan da 2,4 ton altın sattı.

Dolar tahminleri değişti

Borsada neler oluyor?

Altın endişelerle yükseliyor

ABD Hazine Bakanı adayı Yellen'a Türk özel kalem müdürü

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karlı12 Ocak 2021 15:36

    Düşmeden satıp, dipten topluyorlar. Tcmb çok kar etti, geçen aylarda da aynısı yaptı. Rezervi tekrar yükselmiş gördük. Dünya dolardan kopuyor bizimkiler hala dolar rezervinden bahsediyor. Seneye kripto para çıkarılacak, sınırlı rezerv politikası var. Hala altını çıkartıp eksi rezervdeyiz edebiyatı yapan var. Blockchain, crypto para, eftden kaçış, aynı zamanda yeni sisteme geçiştir. Azıcık araştırın..

  • ALLAH AKIL VERSİN12 Ocak 2021 13:30

    ALLAHIM BU İNSANLARDAN BİZİ KURTAR

  • Bahçeliye selam olsun12 Ocak 2021 11:35

    Yandaşlara, geçilmeyen köprülere, yatılmayan hastanelere, girilmeyen otoyollara para lazım. batık hazine ile gitmiyor ne varsa satıyorlar. İşssizlik, ekonomi patladı herkes perişan Birde kalkmış hakla dalga geçip algı yapmaya çalışıyorlar. TUİK diye bir yandaş kurum ise içi boş istatistikler yayınlıyor. Allahım bir an önce şu ucube rejimden bizi kurtar.