BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları saatli bomba!----

Merkez bankaları saatli bomba!

Merkez bankaları saatli bomba!
23 Ocak 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomist Marc Faber, merkez bankalarının yarattıkları sahte refahın kurbanı olacaklarını söyledi

Gloom, Boom & Doom raporunun yazarı Dr. Marc Faber, dünyadaki merkez bankalarının gevşeme programlarının etkili olmayacağını ve o programlar karşısında yapılacak en iyi yatırımın altın satın almak olduğunu söyledi.

Faber, CNBC’ye verdiği mülakatta; "Merkez bankaları işledikleri günahların bedelini ödeyecek” dedi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) uzunca bir süredir parasal genişleme programı açıklaması bekleniyor ve Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) yıl ortasına kadar faiz oranlarını yükseltmeye başlaması beklenmiyor. Elbette merkez bankaları arasında piyasalara sürpriz yapanlar da bulunuyor. İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) kısa bir süre önce 3 yıldır uyguladığı kur tavanını kaldırması yatırımcıları ters köşeye yatırdı.

MERKEZ BANKALARI SAATLİ BOMBA

Dr. Doom lakaplı Marc Faber; " Merkez bankaları ile ilgili sorun da bu, asla ne yapacaklarını bilemezsiniz. Onlar hayatlarında bir gün bile çalışmamış profesörler topluluğu” dedi.
 
“Peki yatırımcı ne yapmalı, elbette altın satın almalı” diyen Faber; “Merkez bankalarına olan güven nihayet çöktüğünde altının yüzde 30’a kadar kolayca yükselme potansiyeli var” diye ekledi.
 
Yüzde 30 değer kazanması altının 2013 kapanış seviyesi olan ons başına 1.184,37 doları 1.540,00 dolara çıkaracak. Altın Çarşamba günü 1.302,00 dolar seviyesinde işlem gördü. Altın uzun bir süreden beri ilk defa bin 300 dolar üzerine çıktı.
 
Marc Faber ayrıca küçük altın madeni şirketlerinin hisselerini de önerdi. Bu küçük şirketlerin yeni kaynak arayışına odaklandığını vurgulayan Faber, bu sebeple bu şirket hisselerinin büyük bir yükselme potansiyeli bulunduğunu iddia etti.
 
AVRUPALI İÇİN DAHA CAZİP

İsviçre Frangı üzerindeki minimum kur uygulamasının kaldırılması yatırımcıları altına yöneltti. SNB’nin hamlesi euroyu dolar karşısında 11 yılın en düşük seviyesine itti ve altın Avrupalılar için çok cazip hale geldi.
 
Weeden & Co Baş Stratejisti Michael Purves, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada; "Eğer Avrupalı bir yatırımcıysanız ve temel para biriminizin hızla değer kaybettiğini görüyorsanız varlıklarınızı çeşitlendirmek istersiniz. Bu çeşitlendirmeye altın da girecektir” dedi.
 
YÜZYILIN İŞLEMİ

Dr. Faber; "Bir gün biri uyanıp merkez bankaları üzerinden kısa pozisyon alınmayacağını fark edince bu yüzyılın işlemi olacak" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)