BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez bankaları politikada değişikliğe gidiyor----

Merkez bankaları politikada değişikliğe gidiyor

Merkez bankaları politikada değişikliğe gidiyor
13 Mart 2018 - 09:55 www.finansgundem.com

Dünya çapında merkez bankaları, enflasyon hedeflerinin tutturulamamasıyla birlikte politika araçlarında değişiklik yapmayı tartışıyor

Çoğu merkez bankasının enflasyon hedefini tutturmayı başaramamasıyla birlikte, bazı merkez bankaları, ekonomilerini yönetmek için kullandıkları araçlarda değişiklikler yapmayı planlıyor.

Norveç Merkez Bankası'nın fiyat hedefini düşürme kararı bunun son örneği oldu.

Enflasyon hedeflerini artırmak da bu hedefi düşürmek veya değiştirmek kadar yoğun bir şekilde masaya yatırılıyor. Bazı merkez bankaları, direktiflerini gözden geçirmeye olan ihtiyaçlarını kabul ederken, bazı diğerleri ise var olan politikalarını güçlendiriyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü, "Kitapları bir kenara mı atalım? Güvenilirliğe ilişkin rotayı değiştirmenin ciddi maliyetleri var" şeklinde konuştu.

Fed'in son toplantı tutanaklarına göre, birtakım Fed yetkilileri, Ocak ayında, enflasyon hedefini tek bir nokta tahmin olarak belirlemek yerine bir aralık olarak belirlemeyi savunurken, diğer bazı yetkililer, fiyat hedefi konulmasının değerlendirilmesini önerdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)