BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez bankaları kömür karası----

Merkez bankaları kömür karası

Merkez bankaları kömür karası
11 Şubat 2020 - 14:27 www.finansgundem.com

Londra merkezli düşünce kuruluşu New Economics Foundation'ın yayınladığı rapora göre dünya üzerindeki büyük merkez bankalarının birçoğu kömürle ilişik tahvil ve hisse işlemi yapıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra merkezli düşünce kuruluşu New Economics Foundation (NEF), yayınladığı raporda Euro bölgesi, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya, Çin ve İsviçre’nin merkez bankalarının toplanda 12 milyar dolarlık tahvil ve hissesinin kömürle ilişkili olduğunu açıkladı.

NEF ekonomisti Frank van Lerven yaptığı açıklamada “Amerika’ya, Japonya’ya ya da Çin’e bakarsanız çok büyük miktarda kömürle çalışan enerji santrali işlettiklerini görürsünüz ve bu merkez bankaların bilançolarına yansıyor” ifadelerinde bulundu.

NEF raporundan sera gazı emisyonlarının en büyük kaynağı olarak kömür olarak gösteriliyor ve küresel sıcaklık artışlarını 1,5 santigrat derecenin altında tutmak için enerji üretimi için kullanımının 2050 yılına kadar neredeyse sıfıra düşmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

"Kömür varlıklarına ihtiyacı azaltmak, merkez bankaları için çocuk oyuncağı" ifadelerinde bulunan Van Lerven, "Eğer merkez bankaları önderlik etmek ve vaazlarını uygulatmak istiyorlarsa, kömür ilk başlangıç noktasıdır" diyerek merkez bankalarının kömürle olan ilişkilerini kesmeleri gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)