BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Merkez bankaları enflasyonla mücadeleden vazgeçmemeli'----

'Merkez bankaları enflasyonla mücadeleden vazgeçmemeli'

'Merkez bankaları enflasyonla mücadeleden vazgeçmemeli'
27 Temmuz 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

IMF araştırma direktörü Pierre-Olivier Gourinchas, Merkez bankalarının enflasyonla mücadeleden vazgeçme dürtüsüne direnmesi gerektiğini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) baş ekonomisti, küresel merkez bankalarının enflasyonla mücadele için parasal sıkılaştırmanın getirdiği ekonomik sıkıntıların hızı konusunda "kararsız" olabileceğini ve görev tamamlanmadan bitmeden faiz oranlarını düşürmeye yönelebileceğini söyledi.

IMF araştırma direktörü Pierre-Olivier Gourinchas Reuters'e verdiği demeçte, bunun enflasyonun zararlarını uzatacak büyük bir hata olacağını söyledi.

Gourinchas, ABD Merkez Bankası'ndan bugün beklenen gibi faiz artırımlarının şimdiden borçlanma maliyetlerini artırdığını ve talebi yumuşattığını söyledi. Bu sürecin, enflasyon oranlarının merkez bankasının yılda yaklaşık %2'lik hedeflerinin "görüş alanına" geri dönene kadar devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gourinchas, "Ve bu yüzden merkez bankaları bu konuda biraz çekingen olabilir. İşte bu yüzden önümüzdeki yıla baktığımızda, bu gerçekten dünya çapında merkez bankalarının cesaretini test edecek bir ortam olacak" dedi.

IMF, Türkiye büyüme tahminini yükseltti

 

IMF, küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

IMF'den Almanya'ya kötü haber: Büyüme tahmininde düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)