BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları çaresiz kalmaya yaklaştı----

Merkez bankaları çaresiz kalmaya yaklaştı

Merkez bankaları çaresiz kalmaya yaklaştı
02 Şubat 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

Societe General SA stratejistine göre merkez bankaları çaresiz kalmaya çok yaklaştı

Societe General SA'ya göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin, merkez bankalarının ek parasal teşviğin sınırlarının görülmesiyle birlikte, geçtiğimiz Mart ayında 12 yılın düşüğüne gerileyen euroyu zayıflatmak için ABD'deki mevkidaşına güvenmesi gerekecek.

AMB Başkanı'nın geçtiğimiz ay, politika yapıcıların Mart ayında teşvik paketini gözden geçirebileceklerini belirtmesi ardından, euronun yıl sonuna kadar yüzde 4 değer kaybederek 1.05 seviyesine ineceği yönünde oldu. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın 29 Ocak'ta beklenmedik bir şekilde negatif faiz açıklamasından sonra bile yen, döviz opsiyon traderlarının önümüzüdeki üç ayda güç kazandığını gördüğü tek önemli para oldu.

Londra'da Societe Generale küresel stratejisti Kit Juckes, “Euro/dolar'ı 1 seviyesine indirmek için AMB'nin yapabileceği hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Merkez bankalarının fazla kurşunu kalmadı. Yapabilecekleri anlamında çaresiz kalmaya çok yakınlar” dedi.

Juckes, Draghi için iyi haberin ise, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu yıl muhtemelen üç defa faiz artırımına gidecek olması olduğunu düşünüyor. Juckes, “işte bu, pariteyi 1'e indirir” dedi.

Societe Generale bir yıl önce, paritenin 2015 yılı sonunda 1.10 seviyesine ineceğini tahmininde bulunmuştu. 31 Aralık'ta 1.0862 seviyesinden kapatan euro/dolar, o zamandan bu yana Salı günü Londra saatiyle 07:09'da yüzde 0.4 yükseldi ve 1.0907 seviyesinden işlem gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)