BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları birbirine düşman----

Merkez bankaları birbirine düşman

Merkez bankaları birbirine düşman
17 Haziran 2013 - 08:18 www.finansgundem.com

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının iletişim problemi, tahvil faizlerini sıçratıyor

Önde gelen merkez bankalarındaki yetkililer, görüş ayrılığından ötürü para politikası vizyonlarını açıklamakta zorlanıyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, Fed'in tahvil alımlarını azaltma ve faizleri artırma zamanına dair beklentileri yönetmeye çalışıyor. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın reflasyon mücadelesi, tahvil faizlerin sıçramasıyla ters tepiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de yatırımcıların ekstra teşvik umutlarını ortadan kaldırıyor.
Bulanık mesajlar finansal piyasalarda çalkantılara neden olarak, yatırımcılar, hanehalkı ve tüketicilerin güvenini azaltarak merkez bankalarının ekonomiyi destekleme çabaları karşısında risk oluşturuyor. Politikaların belirsizliği, politika yapıcıları da bu zamana kadar borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için kullandıkları iletişim tekniklerini baskı altında bırakıyor.
Merkez bankası şeffaflığının amacının piyasalarda netlik sağlamak ve volatiliteyi düşürmek olduğunu hatırlatan Yardeni Research Inc.'in yatırım genel müdürü Ed Yardeni, ancak volatilitenin artmasıyla bunun tam tersinin olduğunu söyledi.
Bernanke 19 Haziran'da Fed Açık Piyasa KOmitesi'nin toplantısının ardından ABD merkez bankasının duruşunu netleştirme imkanı bulacak. JP Morgan Chase&Co.'nun başekonomisti Michael Feroli, Bernanke'nin Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı yönünde açıklamalarda bulunmak yerine, bu adımın nasıl ve niye atılacağına değineceğini öngördü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)