BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları artık durmalı----

Merkez bankaları artık durmalı

Merkez bankaları artık durmalı
15 Haziran 2013 - 18:08 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, merkez bankalarından artık para basmayı bırakmalarını istedi

FED'in ne zaman tahvil alımlarını sınırlayacağı merak edilirken, ünlü yatırımcı çılgınlar gibi para basılmasının önüne geçilmesini istedi.
FED’in 18-19 Haziran toplantılarını nefesini tutmuş şekilde bekleyen piyasalar WSJ’dan yer alan analizle rahatladı.
Merkez bankalarının aşırı gevşek para politikasıyla ekonomileri düzelteme çabası son dönemde önemli eleştiri oklarına neden oluyor. En son açıklama ise ünlü yatırımcı Jim Rogers’ten geldi.
Rogers, küresel hisse senedi piyasaları için iyimser olmadığını belirtirken, merkez bankalarının piyasalara bolca para pompalayarak yarattığı yapay hareketi işaret etti.
Teşvik programlarının artık sonlandırılması gerektiğine vurgu yapan Rogers, merkez bankacılarının artık uyanması gerektiği ve normal hayatın gerçeklerini görmeleri gerektiğini belirtti.
Çılgınlar gibi para basılmasının artık bırakılması gerektiğini belirten ünlü yatırımcı, mayıs ayında elindeki Japon hisselerini sattığını açıkladı. FED’in tahvil alımlarını sınırlandıracağını açıklaması ve BoJ toplantısı sonrasında Nikkei yüzde 3.4 düşerken, MSCI Dünya endeksi yüzde 1.4 geri çekildi.
Rogers, hisse senetlerinde beklentisinin karşılanmadığını belirtirken; euro ve İsviçre Frangı aldığını, buna karşılık dolar sattığını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)