BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'le derin görüş ayrılığı var----

Merkel'le derin görüş ayrılığı var

Merkel'le derin görüş ayrılığı var
09 Mart 2017 - 13:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Başbakanı Merkel'e ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Terörle mücadele, Suriye ve Irak konuları gündemde olacak" dedi. Merkel'in görüş ayrılığı ile ilgili sözlerine yanıt veren Kalın, "Haklı bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Rusya'ya gidiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenledği basın toplantısında ziyarete ilişkin açıklama yaptı. Rusya ziyaretinde meyve sebze alımı ve bölgesel olaylar masaya yatırılacak' diyen Kalın'ın açıklamalarının satır başları şöyle: "Ziyarette terörle mücadele, Suriye ve Irak konuları gündemde olacak. Antalya'da yapılan üçlü zirve çok önemliydi. Suriye'de sahada olup terörle mücadele eden üç ülkenin Genelkurmay başkanı önemli görüşleri paylaştılar. İhlallere rağmen Suriye'de ateşkes devam ediyor.

REFERANDUM SÜRECİ

16 Nisan'daki referandum Türkiye için çok önemli. Yeni sistemde temsilde adalet ve eşitliği sağlamak. bu sistemin en önemli özelliği ise koalisyon döneminin bitecek olması. Cumhurbaşkanlığı makamı yürütme üzerine yoğunlaşacak. Maddeleri okuduğunuz zaman ki bazı siyasetçilerin bunları okumadığını görüyoruz, güçlü bir denge mekanizması görülüyor.

AVRUPA ÜLEKLERİNE SERT TEPKİ

16 Nisan'daki referandum Türkiye için çok önemli. Yeni sistemde temsilde adalet ve eşitliği sağlamak. Bu sistemin en önemli özelliği ise koalisyon döneminin bitecek olması. Cumhurbaşkanlığı makamı yürütme üzerine yoğunlaşacak. Maddeleri okuduğunuz zaman ki bazı siyasetçilerin bunları okumadığını görüyoruz, güçlü bir denge mekanizması görülüyor. Cumhurbaşkanı'nın keyfi şekilde Meclisi feshetme yetkisi yok. Cumhurbaşkanımız referandum sürecinde vatandaşıyla buluşmaya, illeri gezmeye devam edecek.

Gündemimizdeki bir diğer başlık Avrupa'daki bazı ülkelerin, siyasilerimizi engellemeye yönelik tedbirleri var. Avrupa'da bazı ülkeler adeta Türkiye'de referandumda hayır çıkmasın diye uğraşıyorlar. Bu tür engellemelerle bizim Avrupa'daki vatandaşımızla olan gönül bağımızı kopartabilirsiniz. Kınanması gereken ırkçı, sağcı, Müslüman karşıtlarının Avrupa'nın siyasetini belirlemeye çalıştığını görüyoruz. Burada bazı siyasilerin açıklamalarını görüyoruz. Zira Türkiye karşıtı birçok örgüte destek veren ülkelerin referandum münasebetiyle Türkiye'deki siyaseti bize taşımayın açıklamaları oldukça düşündürücü. Avrupa samimiyse Türkiye'nin yanında durur ve terör örgütlerinin faaliyetlerine izin vermezler. Türkiye karşıtı terörizme devam edeceğiz mesajlarını defalarca gördük. Bunları engellemeyenlerin bugün Türk siyasilerini engellemeye çalışmaları oldukça düşündürücü.

Avrupa'nın genel gidişatını çok iyi görmüyoruz. Avrupa'da mülteci düşmanı, Müslüman düşmanı partiler yükseliyor. Türkiye karşıtı örgütlere kucak açan ülkelerin ne yaptıklarını görüyoruz.

MERKEL'E YANIT: DERİN GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR

Asıl üzücü olan Avrupa'nın içinde bulunduğu tablodur. Buna ilişkin ortaya konulan gerekçelere baktığımızda trajikomik bir tablo olduğunu görüyoruz. Terör örgütlerine kapılar açılırken, siyasileri engellemeye çalışması üzücüdür. Merkel haklı bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)