BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'in zor anları----

Merkel'in zor anları

Merkel'in zor anları
15 Temmuz 2021 - 17:08 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel görevi bırakmaya hazırlandığı şu günlerde ülkesini korona virüs kabusunun pençesinden kurtarabilmek için çalışıyor. Delta varyantıyla birlikte artan vaka sayıları ülkeyi zorlarken Merkel'in yorgunluğu da gözlerden kaçmadı.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı tüm dünyanın üzerine kabus gibi çözerken birçok ülkenin salgınla ilgili başarılı mücadelesine de zarar vermiş oldu.

Avrupa'da birçok ülke artan vakalar yüzünden sıkı önlemleri geri getirmek zorunda kalırken hükümetler de bu zor durumdan çıkmak için harıl harıl çalışmaya başladı. Angela Merkel de Alman hükümetinin başı olarak özellikle son haftalarda gece gündüz mesai yapan liderlerden biri.

Mütevazı yaşantısı ve aldığı isabetli politik kararlarla Almanya'yı görev süresi boyunca başarılı şekilde yürüten 66 yaşındaki deneyimli siyasetçi görev süresinin bitimi yaklaşırken oldukça yorulmuş görünüyor.

Bunun son örneği Merkel'in dün gerçekleştirilen ve Alman vatandaşlarının kendisine sorular yönelttiği bir sanal toplantıda yaşandı. Alman televizyonları tarafından yayınlanan ve Almanya Hükümeti'nin resmi sitesine yüklenen bir buçuk saatlik toplantı videosunda başlarda oldukça enerjik ve neşeli olduğu görülen Şansölye'nin aradan geçen bir saatlik soru-cevap maratonuyla birlikte giderek yorulduğu ve uykusunun geldiği görülüyor.

Toplantının sonlarına doğru bir vatandaşın korona virüs salgını, Afganistan ve Almanya'nın pandemi dönemi sonrasıyla ilgili sorular soran vatandaşı dinlerken gözleri kapanan Merkel'in neredeyse uyuduğu, gözleri kapanırken son anda toparlandığı ve kendini uyanık tutabilmek için gözlerini ovuşturduğu görülüyor.

Hürriyet'in haberine göre Merkel'in bu uyuklayan hali özellikle Almanya'da birçok kişi tarafından sosyal medya yoluyla paylaşılırken Alman liderin emeklilik zamamnının geldiğiyle ilgili verdiği kararın doğruluğu onaylanmış oldu yorumları yapıldı.

Dünya Bankası'nın Türkiye'ye desteği 1,5 milyar doları buldu

 

Afrika’da ölümler bir haftada yüzde 43 arttı

 

Macron kararları kaos yarattı, sokaklar yangın yerine döndü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)