BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'in zaferi Almanya'yı sarstı----

Merkel'in zaferi Almanya'yı sarstı

Merkel'in zaferi Almanya'yı sarstı
24 Eylül 2013 - 16:23 www.finansgundem.com

Almanya'da ağır yenilgi yaşayan partilerde yönetici kadroları istifa etti...

Almanya'da federal seçimde ağır yenilgi yaşayan partilerde yönetici kadrolar istifa etti. Yüzde 4,7'lik oy oranıyla meclis dışında kalan iktidar ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Phlipp Rösler partinin yönetim kuruluyle birlikte görevden ayrıldıklarını açıkladı. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da önümüzdeki kurultayda yeniden aday olmayacağını duyurdu. İstifa edenler arasında bakanlar da var.
Almanya seçimlerinde sandıktan beklediği sonucu alamayan partilerde istifa depremi yaşanıyor. Dört yıl koalisyon ortağı olarak hükümette yer alan Hür Demokrat Parti (FDP), 1949 yılından sonra ilk defa yüzde 5 barajını aşamayınca fatura Genel Başkan Philipp Rösler'e kesildi. Yüzde 4,7 oy oranıyla ile meclis dışında kalmanın sorumluluğunu üstleneceğini söyleyen politikacı, “Almanya'da liberaller için kötü bir gün oldu. Bilinçli şekilde meclis dışında bırakıldık. Sorumluluğu üstlenip görevimi bırakacağım” dedi. Liberallerin hem içerik hem yönetim kadrosu olarak yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Rösler ile birlikte FDP'nin federal yönetim kurulu üyelerinin de istifa edeceği duyuruldu.
Hessen Eyalet Meclisi seçiminde son anda 800 oyla yüzde 5 barajını aşıp Meclis'e girmeyi başaran FDP Hessen'de de parti başkanı ve Hessen Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, eyalet yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden ayrılacaklarını duyurdu. Kasım ayında yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacağını belirten Hahn, sorumluluğu üzerine aldığını açıkladı.
Hür Demokratların meclis dışında kalması sadece yönetimi ve milletvekillerini değil, aynı zamanda partinin değişik kademelerindeki çalışanları da üzdü. Partinin meclis bürosunda, milletvekilleri bürolarında, basın birimlerinde olmak üzere yaklaşık 600 çalışan işsiz kaldı.
YEŞİLLER VE KORSANLARDA DA YAPRAK DÖKÜMÜ
Genel seçimlerden beklediği sonucu alamayan Yeşiller, tarihinde en büyük kadro krizlerinden birini yaşıyor. Partinin Eşbaşkanı Claudia Roth, yüzde 8,4'lük oy oranından sonra istifasını sundu ve parti eşbaşkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıkladı. Roth, partisinin kasımdaki kurultayında parti yönetimine aday olmayacağını belirterek Yeşillerin yeniden şekillenmesi gerektiğine dikkat çekti. 11,5 yıldır partinin eşbaşkanlığını yapan Roth, Federal Meclis Başkanvekili olmak istediğini ifade ederken, Yeşiller'in meclis grubunda daha etkin çalışmalarda bulunmak istediğini de sözlerine ekledi.
Federal Meclis'e milletvekili olarak girmeyi başaran partinin diğer Eşbaşkanı Cem Özdemir ise Kasım'da yapılması öngörülen kurultayda yeniden aday olmak istediğini belirtti. Roth gibi, Yeşillerin Federal Meclis Grubu Başkanı Renate Künast da beklenmedik oy sonuçları neticesinde görevinden istifa etti.
Yeşiller'de önde gelen isimler arasında ilk olarak partinin siyasi yönetici Volker Beck istifasını sunmuştu. Partinin liste başı adayı Jürgen Trittin ise kurultayda meclis grubu başkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Eski dışişleri bakanlarından Joschka Fischer (Yeşiller) de partinin seçim çalışmalarını eleştirerek, “Yeşiller yanlış stratejiyi takip etti. Çevre, Avrupa, eğitim ve aile hakkında konuşmaktansa vergi ve giderler hakkında konuştular” dedi. Yeşiller'i stratejik bir şekilde sadece sol kanada sıkıştırmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Fischer, partinin böylece Sosyal Demokrat Parti ve Sol Parti karşısında çöktüğünü söyledi.
Öte yandan seçimlerde yüzde 2,2'lik oranla aradığını bulamayan Korsanlar Partisi'nde de istifa geldi. Partinin başkanı Bernd Schlömer, Twitter hesabı üzerinden görevinden istifa ettiğini duyurdu. Schlömer'in yerine ise daha önceden görevinden istifa eden ve partinin ünlü simalarından olan Marina Weisband'ın geri gelmesi bekleniyor
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YNG24 Eylül 2013 16:34

    Görüyorsunuz değilmi demokrosi nasıl bir şey adamlar koltuklara yapışmıyor yapışmaya ihtiyaçlarıda yok bizde ise nasıl yapışırız kavgası var.

  • recai24 Eylül 2013 16:33

    TÜRKİYE AKLINI BAŞINA ALSIN DA BARAJI DÜŞÜRMESİN,,ALMANYADA MERKEL,,%42 İLE İKTİDAR OLAMIYOR.AK PARTİNİN DE OLACAĞI BU.