BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'in partisi CDU’da liderlik kavgası----

Merkel'in partisi CDU’da liderlik kavgası

Merkel'in partisi CDU’da liderlik kavgası
01 Kasım 2020 - 18:01 www.finansgundem.com

Meclis seçimlerinde son 70 yılın en düşük oyunu alan Merkel, parti içerisinde tartışılan isim haline geldi. Genel başkanlık için 3 aday çıktı

Almanya siyaseti, belirsizliklerin genişlediği, politik türbülansların güçlendiği ve bu iklimde neofaşist hareketin giderek daha fazla etkili olduğu bir döneme giridi. Almanya'da hükümetin büyük ortağı CDU'da liderlik yarışı kızıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Birlik Partisi CDU kan kaybetmeye başlayınca parti içerisinden çatlak sesler çıkmaya başladı.

Almanya'nın en büyük ikinci kenti Hamburg'da Eyalet Meclisi seçimlerinde Merkel'in partisi 70 yılın en düşük oy oranını almıştı Partinin genel başkanının belirlenmesi hedeflenen, Aralık ayında yapılacak kongre korona pandemisi nedeniyle ertelenince, genel başkanlığa aday üç politikacıdan biri olan Friedrich Merz, bunun kendisinin seçimine karşı atılmış bir adım olduğunu ileri sürdü ve parti içindeki bir grubu, olası genel başkanlığını engellemeye yönelik komplo düzenlemekle suçladı.

Koalisyonu oluşturan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi’ni (SPD) yoğun bir politik mücadele dönemi bekliyor. Zira SPD’de yeni lider kadrosu ile başlayan değişim süreci koalisyon anlaşmasının geleceğini belirleyecek önemli parametreler arasında yer alıyor. Bu yüzden erken seçim kararı bile alınabileceği dile getiriliyor.

Merkel’in maskesi sahte Çin malıymış

Almanya'dan FETÖ itirafı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)