BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den Yunanistan'a destek mesajı----

Merkel'den Yunanistan'a destek mesajı

Merkel'den Yunanistan'a destek mesajı
28 Ağustos 2020 - 13:17 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Doğu Akdeniz gerginliği ile ilgili "Tüm AB ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlü" açıklaması yaptı.

Almanya, bugüne kadar Doğu Akdeniz'de yaşanan Türkiye - Yunanistan gerginliğiyle ilgili olarak tarafsız bir konumda kalmış ve sorunun karşılıklı diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirtmişti. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yaptığı açıklama Almanya'nın konuyla ilgili politika değişikliğine gitmiş olabileceğini düşündürdü. 

Doğu Akdeniz'deki gerginliği Macron'la da detaylı bir şekilde görüştüklerini aktaran Merkel, açıklamasında "Tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlü" ifadelerine yer verdi.

KORONA VİRÜS UYARISI YAPTI

Merkel düzenlediği basın toplantısında korona virüsle ilgili de açıklamalar yaptı. 

Merkel açıklamasında korona virüsün yaklaşan sonbahar ve kış aylarında daha kötüleyeceği konusunda korkutan bir uyarı yaparken 'Bu virüsle daha uzun süreler yaşamayı öğrenmek zorundayız.' ifadesini kullandı. 

Merkel Alman halkından virüsü ciddiye almalarını isterken, çocukların Kovid-19 salgınında kurban verilmemesi için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi. 

Başbakan Merkel virüsün ekonomik etkilerine de değinerek Alman ekonomisinin salgına rağmen mutlaka canlı kalması ve canlı tutulması konusunda çalışılması gerektiğini vurguladı. 

Merkel ekonomik refah paketi için Avrupa Parlementosu'yla çalışacaklarını, önümüzdeki yılın başlarında bir çözüme kavuşturmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.28 Ağustos 2020 14:28

    AVRUPA BİRLİĞİ ASKERI AÇIDAN BİRLİK ÜLKESİNDEN YANA TARAF OLURSA BİR ANDA BİZİM IÇİN KORONADAN DAHA TEHLIKELİ HALE GELEBİLİR BİZ HENÜZ/HALA AVRUPA BİRLİĞİNE ADAY ÜLKEYİZ