BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den Trump'a demokrasi dersi----

Merkel'den Trump'a demokrasi dersi

Merkel'den Trump'a demokrasi dersi
07 Ocak 2021 - 16:43 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Başkan Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesinin dün geceki Kongre baskınına zemin hazırladığını belirterek demokrasinin seçim sonuçlarıyla ilgili temel kuralını hatırlattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün gece ABD Başkanı Donald Trump taraftarlarının Kongre'yi basmasıolayıyla ilgili Trump'ın da sorumluluk taşıdığı eleştirisinde bulundu.

Baskın görüntülerinin kendisini üzdüğünü ve öfkelendirdiğini söyleyen Merkel, "Başkan Trump'ın Kasım ayından beri yenilgiyi kabul etmemesinden ve dün de buna devam etmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Seçim sonuçları konusunda şüphe yaratıldı" dedi.

Bu durumun dün geceki şiddet olaylarının çıkmasına zemin hazırladığını belirten Merkel, "Demokrasinin temel kuralı şudur: Seçimlerin kazananı ve kaybedeni vardır. Sonuçta kazananın demokrasi olması için iki tarafın da üslendikleri rolü görgü ve sorumluluk duygusu içinde yerine getirmesi gerekir" diye konuştu.

Joe Biden'ın 20 Ocak'ta başlayacak Başkanlık dönemi konusunda iyimser mesajlar veren Merkel, Biden'ın sözleri ve ABD'de her iki partiden gelen tepkilere işaret ederek "Amerikan demokrasisinin saldırganlar ve çapulculardan çok daha güçlü olduğunu kanıtlayacağından emin olduğunu" söyledi.

Steinmeier de Trump'a yüklendi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Trump'ı dün gece yaşanan olaylardan dolaylı olarak sorumlu tutarak "Tanık olduğumuz bu görüntüler, en üst düzey makam dahil, yalanların, giderek artan yalanların, bölücülüğün, demokrasiyi hakir görmenin, nefret ve kışkırtmanın sonucudur" ifadesini kullandı.

Özgür seçimler sonrası iktidarın barışçıl devrinin demokrasinin temel kaidelerinden biri olduğunu vurgulayan Steinmeier, Kongre'yi basan silahlı güruhun Trump tarafından kışkırtıldığını belirterek "Bu, Amerikan demokrasisinin kalbine yönelik bir hücüm, liberal demokrasiye yapılan bir saldırıydı" dedi.

Steinmeier, müstakbel Başkan Joe Biden'a da işbirliği güvencesi vererek, "Demokrasi meşalesi yeniden daha parlak yanacak" vurgusu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)