BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den Putin yorumu: Görüş ayrılıkları her zaman vardı----

Merkel'den Putin yorumu: Görüş ayrılıkları her zaman vardı

Merkel'den Putin yorumu:  Görüş ayrılıkları her zaman vardı
23 Ekim 2021 - 22:59 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Putin ile aralarındaki görüş ayrılıklarının 2001 yılında Bundestag'da yaptığı konuşmasından bu yana sürdüğünü söyledi.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarındaki görüş ayrılıklarının Rus liderin 2001 yılında Alman Federal Meclisi'nde (Bundestag) yaptığı konuşmasından bu yana sürdüğünü kaydetti.

Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Merkel, "2005 yılında göreve geldiğinizde Putin ile bir güven ilişkisi kurmanın mümkün olabileceğini düşündünüz mü?" sorusuna, "Aramızda önemli düzeyde görüş ayrılıkları olduğu her zaman aşikardı. Rusya Devlet Başkanı için Sovyetler Birliği'nin çöküşü trajik bir olaydır; oysa biz bunda tam aksine Soğuk Savaş'ın sona ermesinin, Almanya ve Avrupa'nın birleşmesinin sevincini hissettik" yanıtını verdi.

Merkel, o zamanlar Kırım'ın Rusya'ya katılacağını ve Ukrayna'nın doğusundaki meselenin Avrupa Birliği (AB) sınırlarındaki bir askeri çatışma noktasına geleceğini tahmin etmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2001'de Bundestag'da yaptığı konuşmada, Rusya'nın önemli bir Avrupa gücü olduğunu, ancak birçok önemli kararın Moskova'nın katılımı olmadan alındığına vurgu yapmıştı.
Putin, ayrıca Avrupalı ortaklara Soğuk Savaş kalıplarını terk etme ve küresel güvenlik mimarisinin eşit paydaşları olma çağrısı yapmıştı.

Merkel’in görev sonrası ofisi belli oldu

 

Sen bir anıtsın! AB zirvesinde Merkel'e veda

 

Almanya'dan Merkel'in Türkiye ziyareti paylaşımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)