BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den Hindistan'a acil korona yardımı----

Merkel'den Hindistan'a acil korona yardımı

Merkel'den Hindistan'a acil korona yardımı
25 Nisan 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

Günlük Kovid-19 vaka sayısı son 4 gündür dünya genelinde en üst seviyede olan Hindistan'a Merkel'den yardım eli uzandı. Alman Şansölye, hükümetinin Hindistan için acil yardım hazırlığı içinde olduğunu duyurdu

Alman hükümetinden pazar günü yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Angela Merkel'in "Hindistan halkının Kovid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığı korkunç acıyı hissediyorum. Salgına karşı mücadelemiz ortaktır. Almanya, Hindistan ile dayanışma içindedir ve acil destek göndermek için çalışıyor." ifadelerine yer verildi.

Hindistan’da cumartesi günü Kovid-19 kayıpları sayısı rekor seviyede artarak 2 bin 624’e çıktı. Ülkedeki hastanelerde boş yatak, oksijen tüpü ve ilaç sıkıntısı çekilirken, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği uyarısı yapılıyor.

Nüfusu 1,3 milyarı geçen ülkede salgının başından bu yana ölenlerin sayısı 190 bine yaklaştı. Hindistan’da son 24 saat içinde tespit edilen vaka sayısı 340 bine ulaşırken, salgının başından bu yana hastalananların sayısı 16,5 milyonu buldu.

Hastanelerde boş yatak yok, sağlık sistemi çöküyor
Ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranları en yüksek seviyelere çıkarken, sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısı yapılıyor.

Sağlık yetkilileri, başkent Yeni Delhi'deki hastanelerde oksijen tüpü, yatak ve Kovid-19 tedavisindeki bazı önemli ilaçların eksikliğinin baş gösterdiğini belirterek, merkezi hükümete, eyalete acil yardım ve eksiklerin giderilmesi çağrısında bulunuyor.

Alman hükümeti, Hindistan'a yapılacak yardımlar hakkında ayrıntılı bilgi henüz açıklamadı.

Der Spiegel'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre Alman ordusuna cumartesi günü oksijen kaynağı tedariği hakkında bir talep ulaştı.

Daha önce Çin de artan vakalar nedeniyle sağlık sisteminde sorunlar yaşayan Hindistan'a tıbbi yardım önerisinde bulunmuştu.

Hindistan, ABD’nin ardından en fazla Kovid-19’a yakalanan hasta sayısı sıralamasında dünyada ikinci sırada geliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, gerçek rakamların bu ülkede açıklanandan çok daha fazla olduğunda endişeleniyor.

Hindistan’da sağlık sistemi çökmek üzere

Koronada Güney Afrika mutantı endişesi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan25 Nisan 2021 19:54

    Tabii yardım eder. Hindistanın tüm iyi yazılımcılarını alman şirketler ülkesine taşıyorlar. Çoğu şuanda online çalışıyor. Kendi şirketlerinin işi bozulmasın diye yardım ediyordur bu adiler. Bunlarda insanlık mı var? Bosnada müslümanlar canlı canlı kesilirken 3 maymunu oynamadılar mı? Daha neler neler.