BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den BioNTech ziyaretinde 'Aşı olun' çağrısı----

Merkel'den BioNTech ziyaretinde 'Aşı olun' çağrısı

Merkel'den BioNTech ziyaretinde 'Aşı olun' çağrısı
20 Ağustos 2021 - 04:49 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı, Marburg’daki BioNTech aşı üretim tesisi ziyaretinde Prof. Dr. Şahin ve Türeci’ye teşekkür etti. Merkel, aşı olmamış olan herkesi aşı olmaya çağırdı

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün, Kovid-19 aşısını geliştiren Türk kökenli bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurdukları BioNtech'in Marburg'daki aşı üretim tesisini ziyaret etti.

Şahin ve Türeci'ye "salgından çıkış yolu bulunmasını sağlayan çalışmaları” için teşekkür eden Merkel, BioNTech'in başarısının araştırma ve geliştirmeye yapılan yatırımların ne denli önemli olduğunu da gözler önüne serdiğini kaydetti.

"Rica ediyorum, aşı olun”

Merkel, ziyaret ettiği üretim tesisi sayesinde Almanya'nın elinde yeterli miktarda aşı bulunduğuna vurgu yaptı, henüz aşı olmamış olanların hem kendileri hem de başkalarını korumak için aşı olmalarını istedi.

BioNTech kurucu ortaklarından Özlem Türeci ise Marburg'daki tesisin, dünya genelindeki en büyük mRNA aşısı üretim tesislerinden olduğuna dikkat çekerek, bugüne kadar 500 milyon doz aşı üretildiğini açıkladı. Türeci, yıl sonuna kadar 1 milyar doz üretmeyi hedeflediklerini söyledi, Almanya'nın yeniden "dünyanın eczanesi” konumuna gelmesi temennisi vurguladı. (DW Türkçe)

BioNTech 3. doz için ilk veriler açıklandı

 

BioNTech ve Moderna için 3. doz onayı verildi!

 

BioNTech'in 2. çeyrek net karı 2,7 milyar euroyu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)