BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel Türkiye'ye geliyor!----

Merkel Türkiye'ye geliyor!

Merkel Türkiye'ye geliyor!
16 Ekim 2021 - 07:30 www.finansgundem.com

Siyasete veda etmeye hazırlanan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak.

2005'de yapılan seçimlerle işbaşına geldi, 16 sene Almanya'da aralıksız başbakanlık yaptı Angela Merkel.

Mesaisinde Türkiye hep önemli yer tuttu. Birçok kez krizleri çözmek ya da yeni ortaklıklar için adım atmak üzere Türkiye'ye gelen Merkel, bu kez veda ziyareti gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yapılacak görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. İş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Türkiye'yi 11 kez ziyaret etti

Görüşmenin gündeminde ayrıca Türkiye-AB ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan da önemli yer tutacak. Ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alınacak..

Almanya'da hükümetin kurulmasının ardından görevi bırakacak olan Merkel, görev süresince 11 kez Türkiye'ye geldi.

İlk ziyaretini göreve başlamasından yaklaşık bir yıl sonra 6 Ekim 2006'da yaptı.
2013'te Kahramanmaraş’ta Patriot hava savunma sisteminin kullanımı için görevlendirilen Alman askerlerini ziyaret etti..

Suriye'den göçmen akınının yoğunlaştığı, 2015 yılı ile birlikte Merkel'in ziyaretleri de sıklaştı.. 2015'te 2, 2016 yılında ise 3 kez Türkiye'yi ziyaret etti.

Türkiye ile AB arasındaki göç mutabakatının gerçekleşmesinde büyük rol oynadı.
Merkel, Ankara ile pozitif gündem başlatma adımlarına da öncülük etti.

İspanya'dan Angela Merkel'e Avrupa ödülü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 16 Ekim 2021 09:48

    Tabi gelecek Almanya nın durumu perişan görevi bırakmadan son bir kez biz AB.den çıkalım da bizi Türkiye ye alın demek için gelmiştir...Şaka lan şaka bunu okuyan malAK sürüsü inanmayın sakın zira havuz medyası takip ede ede Dünya bizi kıskanıyor sanıyorsunuz....Puhahaahhaa

  • Anadolum17 Ekim 2021 08:07

    nedemek malak sürüsü insan düşüncesine saygılı olup yazısını okumak nezaman Malaklık oldu. Yazılan saçma dahi olabilir kimse inanmadı zaten yazdığına merak etme