BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: Türkiye yakın gelecekte AB üyesi olamaz----

Merkel: Türkiye yakın gelecekte AB üyesi olamaz

Merkel: Türkiye yakın gelecekte AB üyesi olamaz
11 Ocak 2019 - 15:57 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel Atina ziyareti kapsamında Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DW'nin haberine göre, Merkel Atina'daki Alman Okulu'nda öğrencilerle yaptığı sohbette "Türkiye'nin yakın bir gelecekte üye olacağını düşünmüyorum" dedi. Ancak Almanya Başbakanı müzakere sürecinde duraklama olsa da sürecin kesilmesinin "daha fazla yaralanmaya" sebep olabileceğini belirtti.

Federal Almanya'nın ilk başbakanı Kondrad Adenauer Almanya'ya gelen Türk işçilere AB üyesi olma sözü vermişti. Merkel CDU'lu Adenauer tarafından verilen sözün "geçerli" olduğunu söyledi ve ekledi: "Ancak yanılsamalara da neden olunmaması gerek." Merkel her zaman Türkiye'nin tam üyeliğine karşı olduğunu, bunun yerine Türkiye ile imtiyazlı ortaklığı tercih ettiğini hatırlattı.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk12 Ocak 2019 16:28

    Zaman zaman AB ülkelerinin liderleri sanki geleceği biliyormuş gibi büyük laflar ediyor atıyorum ben yaşadığım sürece Türkiye AB'ye kesinlikle üye olamayacaktır diyorlar. Bu mesaj seçmene olduğu kadar büyük yatırımcıya bir mesaj. 80 milyon kişi ve dolar biriktirme alışkanlığı olan bir ülke bu haliyle AB'ye girdiğinde, EUR kazanıp, dolar ve biriktirmeye EUR/USD paritesini göçürme riski var. Adamlar 20-30 hatta 100 yıllık vadelerde borçlanıyor. AB nin 5 de 1 ülkesinde 400 milyar dolar dış borç,  2 trilyon mevduat EUR ya dönecek. insanlar birikimlerini eski alışkanlık EUR değil de USD ve altın yapacak diye düşünüldüğünde bir risk yaratması normal.

  • Hasanby11 Ocak 2019 18:12

    İngiltere AB den çıkıyor. Fransa ve Almanya , diğerlerine üstünlük taslıyor. Nereye kadar.Yakında sizde de çatırdamalar başlar. Türkiye'de 6500 den fazla alman şirketi var. Bunlar mal satacak , nereye kadar dışlayacaksın. Kucak açtığın fetöcüler seni düze çıkarmaz , geleceksin gene

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Ocak 2019 16:35

    bizi ne yakın vade nede uzun vade de ab almazlar çünkü ab bir hristiyan kulübü.Türkiye dini ni değiştirir ise alırlar.alın sizlerin olsun ab.bu tür tartışmalardan kurtulmamız için acilen yemeyeceğiz içmeyeceğiz sanayileşeceğiz.başka çaresi yoktur.zaten ab orta vaded batıp herkes kendi yollarına gidecek.

  • salihlili11 Ocak 2019 16:06

    çok aracanız bizi.yalvaracanız bize nolur gelin diye gelmicez işte.biz zaten sizsizde uçuyoz.bak dengelenme diye bi şey çıktı söylüyon dengeleniyonn  komedi gibi memleekt bi dengelenme içindeyiz....borsada yansıyo zaten dengeee dengeeee..

  • Ali11 Ocak 2019 16:23

    Bulunamaz iran kumaşı...