BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: Türkiye ile müzakere etmek zorundayız----

Merkel: Türkiye ile müzakere etmek zorundayız

Merkel: Türkiye ile müzakere etmek zorundayız
22 Eylül 2015 - 19:16 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Merkel, Şansölyelik binasında Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa'daki sığınmacı krizine ve Alman otomobil üretici Volkswagen'in egzoz emisyon testi manipülasyonuna ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

''Biz bu işi halledeceğiz''
İnsanların ülkelerinden ayrılma sebeplerinin göz önüne alınması gerektiğini dile getiren Merkel, bunun bu günden yarına çözülebilecek bir sorun olmadığını belirtti. Sığınmacı sürecinin çok düzensiz ilerlediğini düşündüklerini kaydeden Merkel, "Biz buna rağmen bu konuyla başa çıkmak zorundayız ve buna inanıyoruz. O yüzden her zaman söylüyorum 'Biz bu işi halledeceğiz'" diye konuştu.

''Bütünüyle Türkiye ile müzakere etmek zorundayız''
Merkel, sığınmacı krizine ilişkin düzenlemelere ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, bu düzenlemelere sınırlarının korunmasının ve güvenliğinin artırılmasının girdiğini kaydetti. Merkel, "Yunanistan yalnız, Türkiye de destek olmadan bu düzenlemelere katılamaz. Biz konuyu bütünüyle Türkiye ile müzakere etmek zorundayız. Böylece düzenli bir sürece girebiliriz" ifadelerini kullandı.

''Hepimiz birbirimize bağlıyız''
Sığınmacı krizinden çok şeyler öğrendiklerini dile getiren Merkel, şöyle konuştu:

"Hepimiz birbirimize bağlıyız. Hayatlarımız eğer bir yerde kötü şeyler vuku bulursa bundan etkileniyor. Bu konulardan kaçamayız. Bu konuların nedenleriyle savaşarak bu konulardan kurtulabileceğimize inanıyorum."

VW manipülasyonu hızlı bir şekilde aydınlatılmalı
"Volkswagen'nın yapmış olduğu manipülasyon Alman otomobil endüstrisinin pozitif görünümünü bozar mı?" sorusuna Merkel, "Bu zor durumdan ayrı olarak, olayın gidişatına ve açıklığa kavuşturulmasına ilişkin bir şeffaflık ortaya konmalı. Ulaştırma bakanı VW yöneticileri ile sıkı bağlantı halinde. Ben konunun nedenlerinin hızlı bir şekilde masaya yatırılacağını umuyorum" şeklinde cevap verdi.

"Almanya'da ve Avrupa'da bütün otomobil üreticileriyle ilgili yapılan testlerin temiz olduğuna inanıyor musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Merkel şöyle cevap verdi: 

"Ben konuyla ilgili Ulaştırma Bakanının Trafik Sicil Dairesinin Başkanı ile gerçekleştireceği görüşmeleri önemli buluyorum. Bu konunun açıklığa kavuşması için tek yol. Bu suretle gerekli bütün tedbirler alınacak. Benim açımdan bugün itibariyle konunun görünüşü bu şekilde."

"Finlandiya 2 bin 400 sığınmacıyı kabul edecek"
Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ise sığınmacı probleminin son zamanlarda Finlandiya'da da büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi: 

"Bu yıl içinde 5 bin civarında sığınmacı Finlandiya'ya geldi. Sadece geçen hafta 3 bin sığınmacı geldi. Eğer bu rakamı 15 ile çarparsanız Almanya'daki sayıya ulaşırsınız ki; eğer Almanya ve Finlandiya'nın nüfuslarının oranı göz önüne alınırsa Finlandiya'nın göreceli olarak Almanya ile aynı sığınmacı sayısına sahip olduğu söylenebilir. "

Sığınmacılarla ilgili çarşamba günü yapılacak AB liderler zirvesinde konunun enine boyuna tartışılacağını belirten Sipila, "Finlandiya ek olarak gelen ve AB ülkelerine yerleştirilecek olan 120 bin sığınmacıdan kendi payına düşeni alacak. Yaklaşık 2 bin 400 sığınmacıyı kabul edeceğiz" dedi.

''Sınırlarımızdaki güvenliği artırmak zorundayız''
"Norveç sınır kontrollerini artırdı. Siz de Rusya'ya veya başka bir ülkeye doğru sınır güvenliklerini artırmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Sipilia, "AB sınırları içinde birçok problemimiz var. Sınırlarımızdaki güvenliği artırmak zorundayız, insanları kontrol etmek zorundayız, ama sınırlarımızı kapatamayız" şeklinde cevap verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül22 Eylül 2015 20:16

    Bu kadın tam bir yalancı. Hristiyan olsalardı demokrasi nin işlerdi. Bu insanlar SAYGI görürdü. Iki yüzlüler.