BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: 'Sığınmacılar Yunanistan'da kalabilir'----

Merkel: 'Sığınmacılar Yunanistan'da kalabilir'

Merkel: 'Sığınmacılar Yunanistan'da kalabilir'
01 Mart 2016 - 20:23 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, sığınmacıların Yunanistan'da barınma ve kalma imkanlarının mevcut olduğunu ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Makedonya ve Yunanistan sınırında bekleyen binlerce sığınmacı meselesinin ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yunanistan'da da barınma imkanları ve kalma imkanları mevcut. Bu olanaklar sığınmacılar tarafından kullanılmalı'' diye konuştu.

Merkel, Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreskoviç ile Berlin'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, Yunanistan'daki sığınmacıların durumunu gösteren fotoğraflardan memnun olmadıklarını ve Schengen sistemine tekrar tam olarak geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Merkel: Yunanistan'da da kalabilirler

Avrupa ülkelerinin tek yanlı hareket etmelerinin ve sınırları kapatmalarının çözüm olamayacağını. 28 AB üyesi ülkenin birlikte karar alıp hareket etmesi gerektiğini kaydeden Almanya Şansölyesi, sınırların kapatılması durumunda sığınmacıların yeni yollar aramak durumunda kalacağını, bunun da yeni sıkıntıları beraberinde getireceğini vurguladı. Merkel, Makedonya sınırında bekleyen sığınmacılara ilişkin, ''Yunanistan'da da barınma imkanları ve kalma imkanları mevcut. Bu olanaklar sığınmacılar tarafından kullanılmalı'' diye konuştu.

Merkel ayrıca AB'ye iltica etmek isteyen sığınmacıların belirli bir ülkeyi isteme hakkına sahip olmadığını vurguladı.

AB ile Türkiye arasında 7 Mart'ta Brüksel'de yapılacak zirveye önem verdiğini ifade eden Merkel, bu toplantıda, ortak eylem planının hangi aşamada olduğunu ve Yunanistan'daki sığınmacıların durumunun da görüşüleceğini ifade etti.

Öte yandan Angela Merkel'in 4 Mart'ta Paris'e gideceği açıklandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)