BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Merkel seçmeni kandırıyor'----

'Merkel seçmeni kandırıyor'

'Merkel seçmeni kandırıyor'
07 Haziran 2013 - 10:26 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel’in milyarlık seçim vaatleri tartışma konusu oldu

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, seçmenlere 28,5 milyar Euro'luk vaatte bulunmasını muhalefet Federal Parlamento'ya taşıdı. Hararetli tartışmaya sahne olan mecliste Sosyal Demokart Parti Federal Parlamento Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier, Merkel'i seçmeni kandırmakla suçladı.
Steinmeier, "Hükümet devamlı tasarruf, bütçe denkleştirilmesi ve bütçe disiplininden bahsetti. Vatandaşların en önemli vazifelerinden birinin tasarruf etmek olduğunu söyledi. Şimdi kendisi ne yapıyor? Finansal kaynağını belirtmeden milyarlarca Euro'luk vaatte bulunuyor. diyerek iktidardaki Hıristiyan Demokratlara (CDU) yüklendi.
Geçen aylarda SPD'nin kiraların artışını engellemek için yasa teklifi verdiğini fakat hükümetin buna karşı çıkıp kendilerine 'sosyalist' suçlamasında bulunduğunu hatırlatan Steinmeier, "Şimdi hükümet kiraların artışını engelleyeceği sözünü veriyor. Bunu nasıl anlamak gerekiyor?" dedi.
Hükümetin dört yıllık sürede değişik konuları görüşmek için 45 zirve yaptığı bilgisini veren Steinmeier, bunların Almanya'nın geleceğine bir faydası olmayacağını ileri sürdü.
SPD ve Yeşiller'in CDU'nun seçim programını çarpıtma yoluna gittiğini söyleyen CDU Genel Sekreteri Hermann Gröhe ise partisinin aile, eğitim, araştırma ve altyapıya önem vererek Almanya'nın geleceğini şekillendirdiğini savundu.
CDU'nun hem bütçeyi denkleştirdiğini, hem de gelecek planlaması yaptığını ifade eden Gröhe, iktidarları döneminde Almanya'nın kalkınma rakamları ve çalışan sayısının en yüksek seviyeye ulaştığını ifade etti.
Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti'nin (FDP) Genel Sekreteri Patrick Döring ise CDU'nun seçim programının daha onaylanmadan SPD'nin paniklediğini ileri sürdü. Yeşiller adına konuşan Jürgen Trittin de Merkel'in iktidarı döneminde tüm borçlanmanın 500 milyar Euro'yu bulduğunu ve Merkel'in Almanya'nın en borçlu başbakanı olduğunu kaydetti.
CDU Genel Başkanı Merkel, çocuk parasının artırılması, kira artışların frenlenmesi, eğitim ve alt yapı bütçelerinin artırılması dahil maliyeti 28,5 milyar Euro'yu bulan seçim vaadinde bulunmuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • on07 Haziran 2013 10:42

    Merkel hanımın fizikçi olduğunu unutmuşlar muhalefet her yerde ayni olduğu için zaten muhalefet!Bari payımıza 28,5 Milyar Eurodan daha fazlasını koparamadın mı deseydiler daha mantıklı olurdu.