BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: Önümüzdeki haftalar zor geçecek----

Merkel: Önümüzdeki haftalar zor geçecek

Merkel: Önümüzdeki haftalar zor geçecek
10 Ocak 2021 - 18:45 www.finansgundem.com

Almanya'daki korona virüs vakalarında görülen artış yeniden endişe verici seviyelere ulaştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel önümüzdeki haftalarda oluşacak tablodan endişe ettiğini açıkladı

Almanya’daki Robert Koch Enstitüsü, ülkede korona virüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan can kaybının 40 bini aştığını bildirirken, Almanya Başbakanı Angela Merkel önümüzdeki haftalarda ‘salgının en şiddetli aşamasının’ yaşanabileceği konusunda uyardı.

Enstitü, son 24 saat içinde yaşanan 465 can kaybı ile ülkedeki toplam ölü sayısının 40 bin 343’e çıktığını, toplam vaka sayısının ise 1 milyon 900 bini aştığını açıkladı.

Merkel, haftalık yayınlanan videosunda, salgın konusunda gelecek haftaların zor geçeceğini vurgulayarak, yıl sonu tatillerinde insanların bir araya gelmesinin sonuçlarının henüz ortaya çıkmadığı konusunda uyardı.

Yaklaşık 83 milyonluk nüfusuyla Avrupa Birliği'nin en kalabalık ülkesi Almanya, salgını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor

Almanya’da korona virüse yakalanan 5 binden fazla kişi şu anda yatak doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde olan yoğun bakım ünitelerinde tedavi ediliyor.

Ülkede okullar, gıda dışı mağazaların çoğu, barlar, restoranlar, kültür merkezleri ve eğlence mekanları Ocak ayı sonuna kadar kapalı kalacak.

Merkel, aşılama kampanyasının zaman aldığını ancak hızının artacağına dikkat çekerek, “Almanya’da herkes için yeterli aşıya sahip olacağız” dedi.

Kantar araştırma şirketinin Bild am Sonntag gazetesi için yaptığı son araştırmaya göre Almanların yüzde 56’sı salgının yayılmasını sınırlamak için uygulanan önlemleri desteklerken, yüzde 25’i bu önlemleri yetersiz görüyor ve 16’s ise bunların çok katı olduğunu düşünüyor.

ABD'deki Kongre baskını Almanya'yı önlem almaya itti

 

Kovid krizi Japonları olimpiyalardan soğuttu

 

Papa’nın doktoru koronadan öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)