BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel kurultayda korkuttu----

Merkel kurultayda korkuttu

Merkel kurultayda korkuttu
09 Aralık 2014 - 19:01 www.finansgundem.com

Partisi CDU'nun kurultay başlangıcı öncesi televizyona konuşurken, kısa bir fenalık geçiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, söyleşiyi yarıda bıraktı.

Başbakan Merkel, Köln'de partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) kurultayı başlangıcında kısa bir fenalık geçirdi. ZDF televizyon kanalına konuşurken, birden kendisini iyi hissetmeyen Başbakan Merkel, söyleşiyi yarıda kesti. Ancak bir süre sonra tekrar dönen Başbakan Merkel, gülerek, “Bir paket çikolata yedim. Şimdi daha iyiyim” dedi ve söyleşiye devam etti.

'UZMAN İŞGÜCÜ HOŞ GELDİ'
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başbakan Merkel, Almanya'nın uzman işgücü göçüne açık olduğunu vurguladı. Merkel “Bu genç insanlar Almanya'ya gelmekte haklı. Onlara Hoş geldin diyoruz” dedi. Almanya'nın bir ihracat ülkesi olduğunu belirten Merkel, Made in Germany markasının refahın güvencesi olduğunu söyledi ve “Biz sonuncu değil, birinci olmalıyız. Dünya bizi beklemez” diye konuştu.

DİJİTALLEŞME
Başarıyla övünmenin yeterli olmayacağını kaydeden Başbakan Merkel, geleceği de devamlı güvence altına almak gerektiğini vurguladı ve “Ben Almanya'nın geleceğini şekillendirmek istiyorum” dedi. Bu nedenle dijitalleşmeye ağırlık vereceğini söyleyen Başbakan Merkel, Almanya'nın dijitalleşmenin öncülüğünde teknik devrimin eşiğinde bulunduğunu vurguladı. Dijitalleşmenin iş dünyasını derinden değiştireceğini ve çok işyeri yaratacağını belirten Merkel, koalisyon ortağı SPD'nin Thüringen eyaletinde Sol Parti ile hükümet kurmasını sert eleştirdi. Merkel, “SPD kendini daha ne kadar küçültecek. Ben bunu iflas açıklaması olarak görüyorum” dedi.

YENİDEN SEÇİLDİ
Merkel, bin delegenin katıldığı kurultayda yeniden genel Başkan seçildi. 14 yıldır CDU Genel Başkanı olan Merkel yüzde 96.72 oranında oy aldı. 2012 yılında yapılan seçimde Merkel, yüzde 97.9 oy almıştı.

Başbakan Merkel'in rahatsızlığıyla ilgili açıklama yapan hükümet sözcüsü Steffen Seibert ise bunun bir fenalık olmadığını söyledi ve şöyle devam etti:
"Bir anlık kendini iyi hissetmedi. Bir şeyler yiyip içtikten sonra söyleşiye devam etti."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)