BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel kabinede revizyona gidecek ----

Merkel kabinede revizyona gidecek

Merkel kabinede revizyona gidecek
13 Haziran 2013 - 12:28 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel seçimi kazanırsa kabinede revizyona gidecek

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück'ün gölge kabinesini açıklaması gözleri Başbakan Angela Merkel'e çevirdi. Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) ile Hıristiyan Demokratlar'da (CDU) kimlerin kabinede yer alacağı konusunda sessizlik olsa da kamuoyunda kimlerin gidip kalacağı tartışılıyor.
Kabine hakkında haber yapan Spiegel dergisine göre Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin (FDP) muhtemel bir CDU/ FDP hükümetinde görevine devam etmesi bekleniyor. İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i kabinenin yıldız bakanları arasında göstermeyen dergi, Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Başkanı Horst Seehofer'in kontenjanından bakanlığa devam etmesi garanti olan üyeler arasında gösteriyor.
Adalet Bakanı Sabine Leutheusser- Schnarrenberger'in vatandaşlara yönelik adalet anlayışını yüksek noktaya taşıdığı ve istemesi halinde bakanlığa devam edeceği belirtiliyor. Yeri sağlam olan diğer bir bakan da Wolfgang Schäuble. Maliye Bakanı Schäuble, uluslararası alanda saygı gören ve Merkel'in en güvendiği siyasetçiler arasında yer alıyor. Sağlık sorunları yaşayan Schäuble'nin çekilmesi durumunda Merkel'in Maliye Bakanlığı'na Savunma Bakanı de Maizere'yi getirmesi yüksek olasılık olarak öne çıkıyor.
Ekonomi Bakanı Phlipp Rösler'in seçimden başarıyla çıkması durumunda bakanlığa ve başbakan yardımcılığına devam edeceği ifade ediliyor. Çalışma Bakanı Ursulavon der Leyen de yeri değişmeyecek bakanlar arasında gösteriliyor. Tüketiciyi Koruma Bakanı Ilse Aigner'in (CSU) büyük olasılıkla Bavyera'ya geri dönmesi ve yerine de Gerda Hasselfeldt veya Christine Haderthauer'in gelmesi bekleniyor.
Bütün tartışmalara rağmen Merkel'in Savunma Bakanlığı'nda de Maizere'yi tutmak istediği söyleniyor. Savunma Bakanı de Maizere'nin aynı zamanda Merkel'in yerine ileride başbakan olacağı da tahminler arasında. Aile Bakanı Kristine Schröder kabinede yer almayacak. Ailesine zaman ayırmak istediğini söyleyen Schröder'in yerine CSU'dan Drothee Bär'in gelmesi bekleniyor.
Seçimden sonra FDP'nin hükümet ortağı olsa da beş bakanlık elde edemeyeceği kaydediliyor. Bu durumda sağlık bakanlığı tekrar CDU'ya geçecek. Sağlık Bakanı Daniel Bahr yerine Ursula von der Leyen ve Jens Spahn'in ismi geçiyor. Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer'in çekilmesi durumunda CDU Grup Başkanı Volker Kauder'in ilgili olduğu ifade ediliyor. Çevre Bakanı Peter Altmeier'in yerine yine Kauder'in ismi dolaşıyor.
Eğitim Bakanı Johanna Wanka'nın da bakanlığa devam edeceği gelen bilgiler arasında. FDP'li Kalkınma Bakanı Dirk Niebel de kabinede yer almayacak isimler arasında sayılıyor. Kalkınma Bakanlığı kaldırılabileceği gibi yerine CDU'dan Franz Josef Jung da getirilebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)