BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel: ABD olmadan, tahliyelere devam edemeyiz----

Merkel: ABD olmadan, tahliyelere devam edemeyiz

Merkel: ABD olmadan, tahliyelere devam edemeyiz
24 Ağustos 2021 - 20:08 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Afganistan'daki tahliyelere ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz" ifadelerini kullandı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'da devam eden tahliyelerle ilgili, "ABD olmadan Kabil'den tahliyelere devam edemeyiz" dedi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in bugün yaptığı basın toplantısında tahliyeler için son sürenin 31 Ağustos olarak belirlendiğini belirtmesinin ardından gözlerin çevrildiği Amerika ve Avrupa ülkesi Almanya'dan hamle geldi. Biden, Pentagon'un kararına uyarak tahliye sürecini uzatmama kararı alırken, Almanya Başbakanı Merkel de tahliye sürecinin uzatılmasının G-7'de gündeme gelmediğini söyledi.

Taliban, bugün Afganistan'da yönetimi devraldıktan sonra 3. basın toplantısını gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemleri ve sıkı denetimler altında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'den de gazeteciler katıldı. Toplantıda tahliye süreçleriyle ilgili konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, daha önce tahliyeler için kararlaştırılan son süre olan 31 Ağustos'un geçerliliğini koruduğunu ve bu süreye kadar tahliyelerin bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamaların ardından gözler Amerika ve Avrupa'ya çevrildi.

AMERİKA DA TARİHE SADIK KALACAK

ABD basınının Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Biden bu sabah G-7 liderleri ile yaptığı görüşmenin ardından Afganistan'daki tahliye ve çekilme sürecine ilişkin kararını verdi. Yetkililer, dün Pentagon'un Biden'a tahliye sürecini 31 Ağustos'tan sonrasına uzatmaması yönünde tavsiye verdiğini, Biden'ın ise bu tavsiyeye uyarak 31 Ağustos tarihine sadık kalacağını aktardı.

ACİL DURUM PLANI TALEP ETTİ

Ayrıca yetkililer, Biden'ın bu sürenin uzaması durumunda Pentagon'dan acil durum planı hazırlamasını istediğini de sözlerine ekledi. Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, bugün düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini söylemişti.

MERKEL: G-7'DE UZATILMADI

Taliban'ın açıklamalarının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel de konuyla ilgili açıklama yaptı. Merkel, "G-7 toplantısında tahliyeler için ön görülen 31 Ağustos süresi uzatılmadı. ABD olmadan tahliyelere devam etmemiz mümkün değil" dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Afganistan açıklaması

 

Çekilme 31 Ağustos'ta: Biden karar değiştirmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)