BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivMercedes'in Rusya'daki bankasının satışına onay----

Mercedes'in Rusya'daki bankasının satışına onay

Mercedes'in Rusya'daki bankasının satışına onay
06 Şubat 2023 - 18:34 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, oto bayi Avtodom'un Mercedes’in Rusya’daki bankasını satın almasına onay verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in Moskova'daki fabrikasını işletmeyi amaçlayan Rus oto bayi Avtodom’un Mercedes’e ait Rus bankasını satın almasına imzalaladığı kararnameyle izin verdi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Putin’in 5 Ağustos 2022 tarihli devlet başkanlığı kararnamesinin 5. paragrafı uyarınca Rus anonim şirketi Avtodom’un Alman otomobil üretici Mercedes-Benz’in sahip olduğu Mercedez-Benz Bank’ın yüzde 100 hissesini satın almasına izin verdiği bildirildi.

Gazetemru'nun haberine göre Putin, aynı zamanda Rusya’nın en büyük petrokimya şirketi SIBUR’un ortak girişimi Rusvinil’in yüzde 50’lik geri kalan hisselerinin Belçikalı Solvay’dan satın almasına da izin veren kararı imzaladı.

Belgede, Sibur Holding tarafından Solvin Holding Nederland B.V.’ye ait ortak girişim Rusvinil limited şirketine kayıtlı sermayedeki hisselerin yüzde 50’sini satın alma işleminin sonuçlandırılmasına izin verildiği aktarıldı.

Sibur ve Belçikalı Solvay’ın Nizhny Novgorod bölgesinin Kstovsky bölgesinde PVC ve kostik soda üretimi projesi ortaklığı bulunuyordu, Proje, hükümetin onayladığı “2030’a kadar Rus Gaz ve Petrokimya Kalkınma Planı Kilit Yatırım Projeleri” listesine dahil edilmişti.

Mercedes Rusya’da otomobil üretmeyecek

Rusya pazarından ayrılacağını ilan eden dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in Moskova Bölgesi Esipova ilçesinde yer alan fabrikasının yeni sahibinin ülkenin dev oto bayilerinden Avtodom olacağı kasım ayında açıklanmıştı.

Vedomosti gazetesi, henüz her iki taraftan resmi bir açıklama gelmediğine dikkat çekerken, Esipovo’daki Mercedes fabrikasının hisselerinin yüzde 80’inin Mercedes-Benz AG’ye ait olduğu, yüzde 20’sinin ise Alman-Rus ortak girişimi olan Daimler Kamaz Rus’a ait olduğunu ekledi.

Kommersant, anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Mercedes-Benz’in doğrudan Rusya’da çalışmayı bırakacağını belirtirken, Mercedes-Benz Rus tarafından yapılan açıklamada, şirketin Rusya’daki faaliyetleri sürdürebilmek için çeşitli seçenekler üzerinde durduğu, ancak henüz somut bir adımın atılmadığı paylaşıldı.

Mercedes-Benz, mart ayı başlarında Moskova Bölgesi’ndeki fabrikasında otomobil üretiminin askıya alındığını ve markanın binek otomobilleri ile hafif ticari araçlarının Rusya pazarına teslimatının durdurulduğunu ilan etmişti.

AB ülkeleri anlaştı: 3 Rus bankasına yaptırım

 

AB, 7 Rus bankasını SWIFT dışına çıkardı

 

Mercedes, rüzgar santrali kuruyor

 

Mercedes'ten ABD'ye yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)